”Moni taatusti yllättyy!” Tommy Lindgren suomenkielistä soololevyä tekemässä

17.3.2015 14:35

Don Johnson Big Bandin pikapuhujana tunnettu Tommy Lindgren tekee uuden aluevalloituksen siirtymällä suomenkielisen soolomateriaalin pariin. Tommy Lindgren Metropolis -nimellä kulkevassa kokoonpanossa musisoivat kovimman mahdollisen kaliiperin tyypit: Jarmo Saari, Mamba Assefa ja Teppo Mäkynen. Tuoreen Facebook-päivityksen mukaan projekti on nytkähtänyt konkreettisesti liikkeelle eilen studioäänitysten käynnistymisen myötä.

Kyllähän tämä niin kiinnostavalta kuulostaa, että otetaanpa yhteys maestron suuntaan.

”Mä soitin niille käsi täristen, ja kuin ihmeen kaupalla kaikki suostuivat”

Miten idea suomenkielisestä levystä alun perin syntyi?

– Idea suomenkielisestä matskusta on vähän vaihtelevasti elänyt jo vuosikausia, mutta tavallaan vasta GG Caravan sekä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -levyjen myötä alkoi konkretisoitua ajatus siitä että sellaisen voi ja haluaa tehdä. Ja suomihan on niinku mun äidinkieli.

Miten Teppo, Jarmo ja Mamba päätyivät mukaan?

– Kaikki kolme oon tuntenut pitkään, ja ollaan työskennelty yhdessä milloin missäkin projektissa, Mamban ja Jarmon kanssa muun muassa Fat Beat Sound Systemissä. Lisäksi Tepon ja Jarmon yhteistyö Reuna-yhtyessä vuosituhannen vaihteessa oli mulle aikoinaan iso juttu, ja innostuin tosi paljon ajatuksesta saada heidät molemmat tähänkin mukaan. Sit mä soitin niille käsi täristen, ja kuin ihmeen kaupalla kaikki suostuivat.

”Viime vuonna en tehnyt yhtään levyä, niin on ihan oikein että tänä vuonna työn alla on kolme”

Sulla on paljon rautoja tulessa: RTBB&JS, DJBB, Metropolis ja vielä urheilukommentointihommiakin. Miten miehellä riittää aikaa ja energiaa?

– No, viime vuonna en tehnyt yhtään levyä, niin on ihan oikein että tänä vuonna työn alla on kolme. Kyllä tässä jaksaa, mähän oon vasta 37. Kaikki duunit on myös riittävän erilaisia, että kaikkiin löytyy intoa ja mielenkiintoa.

Loppuvuosi taitaa olla suht kiireinen, mitä isoja juttuja on tapahtumassa vuoden 2015 aikana?

– Loppuvuosi on suht kiireinen joo, mutta enimmäkseen näitä levyjä ja uutta musaa tehdessä. Keikkailua on näillä näkymin aika vähän. Oma horisonttini tosin yltää vasta tonne jonnekin kesän alkuun, siihen asti paiskitaan päivä, viikko ja kuukausi kerrallaan hommia.

Millaista Tommy Lindgren Metropoliksen matsku tulee olemaan? Mitä levyjä studiossa on käytetty referenssinä?

– Ei me kauheasti mitään levyjä olla kuunneltu, enkä tässä vaiheessa halua sen ihmeemmin yrittää pukea soundia sanoiksi. Sen kuulee sitten. Mutta kyllä siitä taatusti moni yllättyy.

(Kuva: Aino Kannisto)

Lisää luettavaa