Mötley Crüe -draama kerää kierroksia – nyt puhuu Mick Mars: ”Kannattelin niitä paskiaisia vuosien ajan”

7.4.2023 21:42

Mötley Crüen ympärillä jylläävä draama kerää kierroksia. Kaikki alkoi eilen, kun kävi ilmi, että Mick Mars on haastamassa yhtyettä oikeuteen. Mötley Crüe -leiri puolestaan kommentoi tilannetta aiemmin tänään. Yhtyeen lausunnon mukaan Marsin haaste on ”valitettava ja täysin perusteeton”.

Nyt on kitaristin itsensä vuoro puhua.

Mars sanoo muiden yhtyeen jäsenten pyrkineen pääsemään hänestä eroon jo vuodesta 1987 saakka.

”Kannattelin niitä paskiaisia vuosien ajan”, Mars toteaa Varietylle myöntämässään haastattelussa.

Marsin puheiden mukaan hänen aikomuksenaan ei ollut jättäytyä kokonaan sivuun yhtyeen toiminnasta. Selkärankareumasta johtuen hän ei vain osallistuisi enää pitkille kiertueille.

”En tiedä pitäisikö minun sanoa tätä, mutta… nuo kaverit ovat yrittäneet savustaa minut ulos vuodesta 1987 ja yrittäneet korvata minut”, Mars sanoo. ”He eivät ole onnistuneet siinä koska olen kitaristi. Autoin perustamaan tämän bändin. Keksin nimen, ideat olivat minun, rahat bändin perustamiseksi tulivat minun tukijaltani. Se ei olisi muutoin johtanut mihinkään.”

”He yrittivät vuosien ajan väittää, että minulla olisi huono muisti. Ja se on paisuteltua paskaa. He alkoivat vuoden 2012 tienoilla jankata muistini olevan huono ja että en muistaisi biisejä. Menin kotiin ja tapasin kaikki lääkärini, koska pidän itsestäni vanhana gubbena huolta. He järjestivät paikalle kaikki kymppikadun kaverit [bändin manageriportaasta] — varmaan viisi tai kuusi tyyppiä — jotka saivat vastaansa lääkärini, jotka sanoivat: ’Hänessä ei ole mitään vikaa.’ Ja nyt he edelleen yrittävät samaa.”

”Totuus on tämä: haluan lopettaa kiertämisen selkärankareuman takia. Minulla ei ole ongelmia muistaa biisejä. Minulla ei ole mitään ongelmia tuollaisten asioiden suhteen. Minulla on ongelmia ainoastaan heidän kanssaan, koska he väittävät kaiken aikaa minun menettäneen muistini. Ei. Väärin. Täysin väärin.”

Mars väittää haasteessaan, että yhtyeen muut jäsenet turvautuivat livetilanteissa taustanauhoihin. Kitaristi myös kiistää väitteet, joiden mukaan hän ei olisi ollut enää kykenevä soittamaan kunnolla.

”Se on paskaa. Osaan biisit. Sanoin kavereille — kun olimme puhelimessa silloin kun he aikoivat erottaa minut — että, ’ottakaa rummut ja soittakaa tämä biisi. Ottakaa basso ja soittakaa tämä. Soitan kaikki oikein.’ Nikki Sixx kyseli ensimmäiseksi stadionkiertueen treeneissä, että ’hei Mick, miten tämä osa menikään? En muista sitä.’ Sillä tavoin treenimme sujuivat. Treenasin kaikki biisit kolmessa kuukaudessa, joka päivä, kahdesti päivässä. Kun menin treeneihin, sanoin: ’Valitkaa biisi, osaan ne kaikki.’ Vastaus kuului ’öh, emme tee sitä noin’, Nikki Sixxiä lainatakseni.”

”Ja kyllä, tällä kyseisellä kiertueella Nikkin basso tuli sataprosenttisesti nauhalta. Minun tietääkseni myös Tommyn rummuista suuri osa [tuli nauhalta]. En voi väittää että kaikki hänen soitostaan tuli nauhalta, mutta jotkut yleisöstä sanoivat, että ’kuulin rumpujen soittoa, mutta Tommy ei ollut paikalla. Kappale alkoi, mutta rumpali oli muualla.’ Kaikkea tuollaista. Itse asiassa kaikki stadionkiertueella oli nauhalla, sillä jos missasimme osan, nauha pyörisi eikä kukaan huomaisi sitä.”

Mars sanoo stadionkiertueen keikkojen olleen huonoin kokemus koko sinä aikana, jonka hän on ollut bändissä. Alunperin Mötley Crüen oli tarkoitus soittaa 12 keikkaa, mutta määrä paisui 36:een. Haasteen mukaan Mars ei olisi ollut halukas soittamaan niin monta keikkaa, mutta taipui lopulta muiden tahtoon.

”En tiedä. En voi sanoa asiaa varmaksi, mutta minulla on aika selvä tuntuma siitä, että he halusivat minusta eroon. He ovat halunneet niin jo pitkään. Se on turhauttavaa. Olen melko käärmeissäni että he tekevät tälläistä paskaa. Kannattelin niitä paskiaisia vuosien ajan”, Mars summaa tunnelmansa.

Jäämme seuraamaan tulevia saagan käänteitä.

Lisää luettavaa