Mötley Crüen lämppärinä saa olla tarkkana mitä lavalla puuhailee – Papa Roach -solisti väittää Vince Neilin uhkailleen bändiä

2.6.2024 18:07

Papa Roach -solisti Jacoby Shaddix ja kitaristi Jerry Horton vierailivat chicagolaisen Q101-radiokanavan The Lounge -studiossa vetämässä akustisen keikan ja vastailemassa yleisön kysymyksiin.

Kun kaksikolta kysyttiin suosikkikiertuetta, Horton nosti esiin Kornin kanssa muinoin heitetyn rundin. Shaddix puolestaan kehui erityisesti tapaa, jolla pääyhtye antoi lämmittelijän käyttää vapaasti lavaa ja soittaa niin lujaa kuin tahtoivat.

Kokemukset Mötley Crüen kanssa olivat Shaddixin mukaan sitten jo aivan toisenlaisia.

”Rundasimme Mötley Crüen kanssa [2008] ja heillä oli lavalla siivet. Se oli Crüe Fest, ihan sairasta”, Shaddix muistele. ”Olin ystävystynyt bändin jätkien kanssa. En kuitenkaan tuntenut Vinceä [Neil] erityisen hyvin. Lavan sivuilla oli siis siivet ja lavamanageri sanoi, että emme voi käyttää niitä. Minä siihen, että ’älä sanele minulle mitä en saa tehdä, sillä sitten ainakin teen niin.’ Vedin sen jälkeen siivellä omaa showtani. Olimme kiertueen puolivälissä enkä edelleenkään kuunnellut mitään määräyksiä. Sain puheluita managereilta ja kaikkea.”

”Olimme jossain päin Ohiota ja muistan poistuneeni lavalta ihan hiessä”, Shaddix jatkaa. ”Kävelin kohti bussia. Vinceä ja Nikkiä [Sixx] ei koskaan näe rundilla yhdessä. Nyt nämä jannut kävelivät rinta rinnan luokseni ja olivat, että ’miten keikka meni?’ ’Se oli kovaa ajoa. Mitäs teillä on mielessä?’, vastasin. Vince katsoo minua ja sanoo: ’Tiedätkös, seuraavan kerran kun menet tuolle siivelle, voittekin saman tien häipyä koko rundilta.’ En hämmentynyt vaan tuijotin vain takaisin. ’Eli on siis olemassa keino lähteä tältä rundilta’, sanoin. Sitten kävelin pois. Rakastan Mötley Crüen hemmoja, mutta kuinka sitä voi vain sanella toisille sääntöjä? Sehän on vittu Mötley Crüe. Ihan oikeasti.”

Shaddix lisää, että välit Crüe-leiriin ovat kuitenkin säilyneet hyvinä, ja Papa Roach kutsuttiin seuraavallekin Crüe Fest -kiertueelle. Yhtye ei kuitenkaan rundilla lopulta soittanut.

Lisää luettavaa