Motörheadin kitaristi Phil Campbell kertoo havaintoesimerkin siitä, miten Lemmy osasi olla hieno, hieno mies

Motörheadissa vuosina 1984–2015 soittanut Phil Campbell kertoi WalesOnlinen haastattelussa vanhasta bändikaveristaan Lemmy Kilmisteristä sekä siitä, miten miehen kuolema melkein passitti kitaristinkin työkyvyttömyyseläkkeelle. Sen verran raskas isku Kilmisterin poismeno oli.

Campbell kertoo kuoleman tulleen kaikista sairasteluista huolimatta pienenä yllätyksenä. Kevään ja kesän terveysongelmien jälkeen Lemmy soitti talven tultua paremmin, ja Campbell alkoi uskoa miehen huijanneen kuolemaa jälleen kerran.

”Aloin jo romantisoida tilannetta. Pohdin, voisiko hän todella olla tuhoutumaton”, Campbell sanoo.

Niinhän ei tietenkään ollut, vaan 28.12.2015 Lemmy Kilmister poistui keskuudestamme. Campbell ja muut Motörheadin jäsenet saivat viestin, ettei Lemmy voinut hyvin ja että tämä pyysi bändiä saapumaan luokseen. Pyyntöön ei ehditty reagoida, sillä heti seuraavana päivänä yhtyeen manageri ilmoitti Kilmisterin menehtyneen.

”En kaipaa pelkästään hänen kanssaan soittamista. Kaipaan sitä, kun pystyin soittamaan hänelle ja jutella hänen kanssaan. Hän oli niin fiksu ja mukava tyyppi. Vietin hänen kanssaan enemmän aikaa kuin vaimoni ja perheeni kanssa”, Campbell sanoo.

Kitaristi kertoi lisäksi erään sangen liikuttavan tarinan, joka kuvaa hyvin, miten asiallinen kaveri Motörhead-johtaja osasi olla.

”Lemmy pyysi minut kerran kiertueella hotellihuoneeseensa käymään. Ajattelin heti, että mitäköhän olen tehnyt väärin. Odotin, että hän olisi tokaissut jotain tyyliin ’kuuntelin eilisillan keikan tallenetta, ja sinä soitit päin helvettiä'”, Campbell sanoo.

”Sen sijaan hän sanoikin: ’Kuules, halusin sinun vain tietävän, etten ole koskaan näinä vuosina katunut sitä, että otin sinut bändiin. Olet hyvä mies, Phil.'”

Ja sellainen, hyvät naiset ja herrat, oli Ian ”Lemmy” Kilmister.