”Mulla on ollut tosi paha olla” – Anni Lahen uusi single kertoo vaikeasta ajanjaksosta elämässä

https://youtu.be/rq_cMQcA-Bo

Teksti: Aki Nuopponen

Helsinkiläinen Anni Lahe on tänään julkaissut järjestyksessään neljännen singlensä, joka kantaa nimeä Mä en halua rakastaa sua enää. Kappaletta pääsee kuulostelemaan Youtube-upotuksesta yläpuolelta.

– Kirjoitin ja sävelsin tämän biisin kitaralla noin kolme vuotta sitten, kun olin yksin reissaamassa Jenkeissä. Tänä kyseisenä kirjotushetkellä olin New Orleansissa, Anni avaa sinkkubiisin taustoja.

– Sen reissun jälkeen tulin kotiin ja hahmottelin itsekseni Logicilla tuotantoja, niissä onnistumatta, ja biisi jäi melkein pariksi vuodeksi mun pöytälaatikkoon. Reilu vuosi sitten kuuntelin vanhoja demoja ja tämä biisi pääsi taas ihon alle. Se nostettiin pöydälle, pyöriteltiin muutaman eri tuottajan kanssa sovitusta, ja nyt se on tässä sellaisena kuin se on.

– Nimihän itsessään kertoo kaiken olennaisen. Sanoitukset pohjautuvat vaikeaan ajanjaksoon elämässäni. Mulla on ollut tosi paha olla. Lyriikat on tullu suorana tilityksenä paperille. Vähän kuin ”Ymmärrätsä mitä sä oot tehnyt mulle!”

– Halusin että kertosäkeen runko ja melodia muistuttavat primitiivireaktiota. Kaiken tämän jälkeen on kuitenkin aika siistiä huomata, miten katselen tätä biisiä ihan eri perspektiivistä vuonna 2019.

– ”Ja mua sattuu, mut mä en kuole” -lainilla halusin aiemmin kuvata ihan raastavaa tuskaa, mistä ei ollut ulospääsyä. Tänään se kiteyttää ajatuksen jostain paremmasta ja siitä, että kenelläkään ihmisellä ei ole valtaa tuhota mua.

Anni nähtiin jonkin aikaa sitten ensimmäistä kertaa ikinä soolokeikalla bändin kera Bar Loosessa, ja Anni lupaileekin sekä uusien keikkojen että kokonaisen albumin näkyvän jo horisontissa.

– Tulevaan kuuluu hyvää, hitaasti mutta varmasti, Anni sanoo.

– Ensimmäinen bändikeikka vedettiin toukokuussa Bar Loosessa, ja se meni ihan helvetin hyvin. Biisejä hiotaan edelleen viimeiseen muotoonsa, ja varsinainen keikkamyynti alkaa kun se tuntuu oikealta. Oon huomannut, ettei näiden kanssa kannata hosua. Sama koskee myös tulevaa albumia. Se tulee sitten, kun se on ihan helvetin kova!