Musiikin parista #punkstoo- ja hyväksikäyttösyytösten myötä vetäytynyt Teemu Tanner julkaisi vastineensa esitettyihin väitteisiin

Useissa kotimaisissa indiekokoonpanoissa vaikuttava Teemu Tanner ilmoitti viime viikolla lopettavansa, tai vähintäänkin keskeyttävänsä, työskentelyn musiikin parissa.

”On minun vuoroni ottaa kantaa viime kesänä #Punkstoosta alkaneeseen keskusteluun”, Tanner kirjoitti sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan päivityksessä ja jatkoi: ”En mene tässä kirjoituksessa yksityiskohtiin ihmisten yksityisyyttä kunnioittaakseni, mutta joidenkin vuosien takaa menneisyydestäni on noussut esiin tekoja ja käytöstä, jotka ovat olleet puoleltani toisia loukkaavia. Olen toiminut itsekkäästi osaamatta ottaa huomioon tekojeni vaikutuksia läheisiini. Pyydän tätä kaikkea anteeksi, ennen kaikkea vahingoittamiltani ihmisiltä.”

Nyt muusikko on julkaissut vastineen hänestä sittemmin julkisuudessa esitettyihin väitteisiin.

”Tämä on täydentävä vastineeni minusta viime keskiviikon jälkeen kirjoitettuihin asioihin ja syytteisiin”, Tanner aloittaa. ”Minusta kertova #punkstoo-tilin kirjoitus koski yötä noin viisi-kuusi vuotta sitten. Tilillä julkaistussa tekstissä henkilö kirjoitti meidän tuolloin harrastaneen seksiä ilman kondomia, ilman hänen suostumustaan ehkäisyn puuttumiseen. Olimme tuolloin keskenämme hankalasti määriteltävässä suhteessa.”

Tanner kirjoittaa toimineensa tilanteessa väärin, ja että tapahtuneen jälkeen miehestä tehty rikosilmoitus odottaa parhaillaan syyttäjän päätöstä. Tanner kertoo tapahtumien myötä kohdanneensa myös aiemman käytöksensä vahingollisuuden. Mies kuitenkin kiistää systemaattisen muiden ihmisten satuttamisen.

”Koen, että entisen yhtyetoverini viime viikolla kirjoittaman tekstin taustalla on mahdollisesti meidän välisessä suhteessamme käsittelemättä jääneitä, myös tähän julkiseen keskusteluun liittymättömiä ristiriitoja ja asioita. Voi myös olla, että taustalla ovat täysin eri syyt”, Tanner kirjoittaa viitaten sisarlehtemme Rumbankin uutisoimiin Love Sport -rumpali Max Mäkisen esittämiin väitteisiin.

Julkaisunsa lopuksi Tanner tähdentää ottavansa toimistaan täyden vastuun ja lisää, ettei hänen julkisessa keskustelussa mukana oleva lähipiirinsä ole ollut tietoinen hänen toiminnastaan.

Voit lukea Tannerin päivityksen kokonaisuudessaan alta.