Musiikki tekee todellisuudesta siedettävämpää ja kaikin puolin parempaa – Ensinäytössä Rosettesin Meaning of Music

Ohjaaja Ilona Lehtonen ammensi videoon inspiraatiota 1980-luvulta, jolloin kova meininki oli usein juonta tärkeämpää.
25.5.2023 08:00

Rosettes, jonka jäsenistöstä löytyy muun muassa Kissa-, Kohti Tuhoa- ja Foreseen-yhtyeistä tuttuja kasvoja, julkaisee perjantaina 26. toukokuuta uuden Meaning of Music -vinyylisinglen Ultraääni Recordsin kautta. Singlen kylkeen tehty Ilona Lehtosen ohjaama musiikkivideo saa nyt ensiesityksensä Soundin välityksellä.

”Kappaleen otsikko oli mulle kaikessa hölmössä mahtipontisuudessaan pakkomielle, josta alun perin olin työstämässä seuraavan Ty Roxy -soololevyn teemaa. Kerran kun bänditreeneissä kehiteltiin Tatun (Kuisma) tuomaa aihiota kertsi kuitenkin solahti siihen kuin käsi hansikkaaseen. Kappale kirjoitti sitten melkein itse itsensä pohjaten uskomuksiini musiikin merkityksestä niin yksilön kuin yhteisön elämän kannalta. Se vaan tekee todellisuudesta siedettävämpää ja kaikin puolin parempaa”, kertoo laulaja Tytti Roto.

”Rosettes on ihana! Kutsuin itse itseni ohjaamaan musiikkivideon, koska en voinut vastustaa näitä sulosointuja ja tähtipölyä. Videolla haluttiin jakaa bändin ihanuus ja hauskuus muillekin. Inspiraationa toimi kasarimusavideot, joissa usein juonta tärkeämpää on sairaan kova meininki. Erityisesti fiilistelen eräänkin suosikkiyhtyeeni Imaginationin timanttisia videoita, joissa poreilee täydellinen yhdistelmä campia ja kiistämätöntä talenttia. Tän ajan videoissa on vielä jäljellä jotain kotikutoisuutta ja vilpittömyyttä, jota halusin itsekin tavoittaa. Lopulta meidän hassutteluvideosta tuli myös yllättävän koskettava. Yksinäiset, arjen ankeuttamat kaupunkilaiset löytävät yhteyden ja ystävyyden musiikin yhdistävästä voimasta – eläinlajienkin väliset rajat ylittäen. Nähdäänkö videolla seuraava Palm Dog Awardin pokkaaja?”, kommentoi vuorostaan ohjaaja Lehtonen.

Lisää luettavaa