Musiikkia ja videoita: Atoms For Peace, Beck, How To Destroy Angels, Steve Harris jne.

Radiohead-keula Thom Yorken kipparoima Atoms For Peace -projektiyhtye kuunteluttaa nyt debyyttialbumiaan. Perjantaina 22.2. ilmestyvä Amok-kiekko soi täällä.

Beck on puolestaan esittänyt Ford Lincoln -automerkin masinoimassa tilaisuudessa version David Bowien Sound And Vision -kappaleesta, peräti 167-henkisen orkesterin kanssa. Esitys myös kuvattiin 360° videokameroilla ja surround-äänellä.

Ehdottomasti hämmentävintä on se, että nyt nähtäväksi saatettu video ”havaitsee” web-kameralla varustettujen tietokoneiden omistajien kasvojen liikkeet ja katsoja pääsee tämän toiminnon avulla liikuttamaan kameroita. Teos löytyy täältä.

Näilläkin sivuilla usein huomioidun How To Destroy Angels -yhtyeen debyyttialbumi on nyt kuunneltavissa. Trent Reznorin johtaman porukan Welcome Oblivion ilmestyy 5. maaliskuuta ja sen pariin pääsee Pitchforkin sivulla.

Iron Maiden -pomo Steve Harrisin British Lion -projektiyhtye puolestaan käynnisti Suomeenkin maaliskuussa yltävän Euroopan-kiertueensa. Portugalin Farossa soineen ”lämmittelykeikan” tunnelmiin pääsee esimerkiksi täällä.

Ja otetaan vielä Primal Scream, sillä yhtyehän julkaisee pitkän paussin jälkeen More Light -albumin toukokuun alkupuolella.

Singlekappale 2013:n video pariin pääsee tässä alla: