Musiikkielokuvien voittokulku jatkuu: Aku Louhimies ohjaa toimintaelokuvan Kari Peitsamosta

1.4.2019 06:00

(EDIT: No niin, tämähän oli siis APRILLIA! Mukavaa kevättä kaikille!)

Musiikkielokuvista on kehkeytymässä 2010-luvun lopun trendi-ilmiö. Maailmalla on juhlittu Bohemian Rhapsodyn Oscar-menestystä, ja Netflixiin saapunut Mötley Crüe -elokuva The Dirt on sekin saanut suopean vastaanoton. Suomessa nähtiin hiljattain Teppo Airaksisen ohjaama Juice-elokuva, ja nyt myös Aku Louhimies on kokeilemassa siipiään musiikkielokuvien saralla.

Soundin saamien tietojen mukaan Louhimies valmistelee elokuvaa suomalaisen rockin ikonista Kari Peitsamosta. Projekti on huomionarvoinen senkin vuoksi, ettei siitä ole tarkoitus tehdä perinteistä elämäkertaa, vaan tyylilaji on lähempänä toimintaelokuvaa.

”Louhimies katsoi käsikirjoitusta varten runsaasti 1980-luvun toimintaelokuvia ja sai niistä huomattavasti inspiraatiota. Toiminnallisten osuuksien vastapainoksi elokuvaan tulee myös romanttisen komedian piirteitä”, eräs projektia lähellä oleva taho kertoo.

Soundin lähde suostui paljastamaan joitain yksityiskohtia elokuvan käsikirjoituksesta. Mukana on esimerkiksi tuhansien avustajien voimin kuvattava joukkokohtaus, jossa Peitsamo kamppailee rajan yli pyrkiviä pahuuden voimia vastaan. Peitsamo nähdään elokuvassa myös ”eeppisessä taistelussa Ämyrock-festivaalin hirmuhallinnon kukistamiseksi”.

Ei ole toistaiseksi tiedossa, kuka nähdään elokuvan pääroolissa. Soundin lähteen mukaan neuvotteluja on käyty ”useiden eturivin näyttelijöiden kanssa”.

Peitsamo itse ei halua suoraan kommentoida elokuvaprojektia. ”Jumalaa ei voi nähdä, mutta ylösnousseen Kristuksen RUUMIIN voi nähdä, vaikka Jeesusta ei koskaan ollut. Kuulostaa järjettömältä, eikö? Mutta näin se kuulkaas pojat – ja tytöt – on. MINÄ tiedän nämä jutut. Minä tiedän,mikä on kristinuskon olemus ja totuus. Minä olen sen avannut”, Peitsamo kirjoittaa Twitterissä ja saattaa viitata Louhimiehen elokuvaan tai sitten ei.

Elokuvan kuvaukset on tarkoitus aloittaa vielä tämän vuoden aikana. Ensi-iltaan elokuva voisi ohjaajan mukaan tulla vaikkapa vuoden kuluttua 1. huhtikuuta.

Lisää luettavaa