Musiikkikustantamot haastoivat Twitterin oikeuteen – Vaativat yli 250 miljoonan dollarin korvauksia tekijänoikeusrikkomuksista

Toisin kuin muut isot some-alustat, Twitter ei maksa lisenssimaksuja sen kautta julkaistuista kappaleista.
16.6.2023 09:41

17 musiikkikustantamoa, joukossa muun muassa Sony Music Publishing, BMG Rights Management ja Universal Music Publishing Group, ovat nostaneet joukkokanteen Twitteriä vastaan tekijänoikeusrikkomuksista ja hakevat vahingonkorvauksia yli 250 miljoonan dollarin eli 228 miljoonan euron edestä. Asiasta uutisoi BBC.

Kanteessa, jonka on nostanut kustantamoja edustava kattojärjestö National Music Publishers’ Association, todetaan Twitterin hyväksyvän musiikin julkaisemisen luvatta ja jopa kannustavan siihen. Toisin kuin muut suuret sosiaaliset mediat kuten TikTok, Facebook, Instagram, Youtube ja Snapchat, Twitter ei maksa lisenssimaksuja alustalla julkaistusta musiikista.

Elon Musk osti Twitterin viime vuonna. NMPA:n mukaan tämän jälkeen tilanne on vain pahentunut eikä toistuvasti luvatta musiikkia julkaiseville tahoille ole tehty mitään useista huomautuksista ja pyynnöistä huolimatta.

Lisää luettavaa