Musiikkitoimittaja Bob Nalbandian on kuollut – yhdisti aikoinaan kitaristi Marty Friedmanin ja Megadethin

1.1.2023 15:06

Erityisesti metallimusiikin parissa kunnostautunut toimittaja, dokumentaristi ja historioitsija Bob Nalbandian on kuollut. Nalbandianin sisko kertoi veteraanitoimittajan sairastaneen manttelisolulymfoomaa.

Nalbandian perusti The Headbanger -fanzinen vuonna 1982 ja kirjoitti uransa aikana muun muassa Creemiin, Hit Paraderiin ja Music Connectioniin. Nalbandian yhdisti aikoinaan myös Marty Friedmanin ja Megadethin.

Nalbandian työskenteli kirjoitustöidensä lisäksi muun muassa Roadrunner Recordsissa, Century Mediassa ja Music For Nationsissa, sekä ohjasi ja tuotti Inside Metal -sarjaa sekä Band Vs Brand -dokumentaarin.

”Surullisia uutisia, ystäväni Bob Nalbandian, metallilegenda joka auttoi minua löytämään Marty Friedmanin, on menehtynyt”, Megadeth-luotsi Dave Mustaine kommentoi sosiaalisessa mediassa. ”Tulemme kaipaamaan sinua suureeti, Bob. Vilpittömät surunvalitteluni hänen perheelleen ja ystävilleen.”

Myös entinen Megadeth-basisti David Ellefson esitti omat surunvalittelunsa Facebookissa.

”[Bob] oli todellinen ystävä, fani, tukija ja heavy metalin rakastaja, hän teki yhteisömme eteen niin paljon, ja häntä tullaan kaipaamaan suuresti.”

Kitaristi Marty Friedman jakoi Mustainen päivityksen ja kirjoitti sen yhteyteen omat ajatuksensa ystävänsä poismenosta.

”Bob esitteli minut Megadethille, ja olen ollut siitä aina kiitollinen. Hän teki samankaltaisia palveluksia lukuisille muillekin, sillä hän oli metallin kävelevä tietosanakirja, ja kaikkien uskottu mies. Tulen kaipaamaan rakasta ystävääni, joka teki niin paljon muiden eteen puhtaasta rakkaudesta musiikkia kohtaan.”

Lisää luettavaa