Musta Paraati marssii nyt ulkomaille: laulukielenä on englanti, laulajana Jyrki 69 – katso uusi video!

6.9.2018 09:11

Nyt on tarjolla monella tapaa kiinnostavia uutisia. Ikoninen postpunk-yhtye Musta Paraati aktivoituu jälleen, ja nyt on luvassa vanhojen aikojen lämmittelyn sijaan ensimmäinen uusi albumi 34 vuoteen. Eikä siinä kaikki: aikaisemmin suomeksi laulanut yhtye on vaihtanut laulukielensä englantiin, ja mikrofonin ääressä operoi The 69 Eyes -solisti Jyrki69.

Tänään saadaan tuntumaa siihen, millaisin askelmerkein Paraati marssii nykypäivänä. Yläpuolella on katsottavana orkesterin upouusi musiikkivideo, jonka The Leader -kappale on siis uusiksi tehty versio vuonna 1983 julkaistusta Johtaja-singlestä. The Leader on tulevan albumin ainoa vanha kappale, loput 10 nimikettä ovat uusia.

Paraatin uuden albumin nimi on pikantisti Black Parade, ja levyn julkaisupäiväksi on merkitty 19. lokakuuta. Julkaisijana toimii Cleopatra Records.

Paraatin rumpali Yrjö ”Ykä” Knuuttila kertoo, että singlekappaleen valinnasta vastasi levy-yhtiö.

”Siinä on tavallaan linkki vanhaan, ja biisin sanoitus on harvinaisen ajankohtainen. Cleopatran Matt ja Brian, joilla on käsittääkseni old school punk- ja postpunk-tausta, diggasivat siitä heti. Keikkoja on jo sovittu ja ne julkistetaan 13. syyskuuta.”

The Black Parade -albumin kappalelista:
1. Animosity
2. Nacht Der Untoten
3. The Leader
4. Aujourd’hui
5. Chopsticks
6. The Race Is On
7. Radio
8. Digital Twin
9. Reaper
10. Today
11. If I Die Tomorrow

Lisää luettavaa