Mutta mikä sen Routaporsaan ajaa kotiin? Pöölö ja Ystävä selvittää mysteeriä

"Kuin alkuaikojen Rollarit feat. Timo Kahilainen soittaisi Queenin sovittamaa Motörhead-lainakappaletta."
15.12.2022 09:42

Pöölö ja Ystävä julkaisee uuden singlen Routaporsas tulevana perjantaina. Soundin lukijat saavat nauttia sesonkiin sopivasta suomirock-lekasta jo tästä päivästä alkaen. Single on ensimmäinen julkaisu Pöölön ja Ystävän tulevalta kakkosalbumilta ja kappale kuvaakin osuvasti uuden levyn tunnelmia. Routaporsas on myös koko yhtyeen ehdoton suosikki, lempilapsi, joka saa aina hymyn isiensä huulille, tiedotteessa kerrotaan.
.
Routaporsas on kuin alkuaikojen Rollarit feat. Timo Kahilainen soittaisi Queenin sovittamaa Motörhead-lainakappaletta. Lopussa mukaan hyppää vielä sitten Dylani ja alkaa vedellä laineja Routaporsaan touhuista Subterranean Homesick Blues -tyyliin – selvällä suomen kielellä. Tottakai parit skittasoolot sit sinne perään, yhtye kertoo kappaleesta.

Routaporsas kertoo Pöölön ystävästä Routaporsaasta. Kavereiden kesken Routis haluaisi elää hyvin ja tehdä oikein, mutta ei se helppoa ole. Kapakkareissulta pitäisi päästä kotiin, mutta ei meinaa onnistua. Laskut täytyisi maksaa ja vaimoakin on ikävä. Voi miten kova ikävä vaimoa onkaan, tiedote kertoo.

Lennokkaista live-keikoistaan tunnettu Pöölö ja Ystävä on aikaisemmin julkaissut Tunnetko esimiesten värähtelyn? –albumin (2019) ja Johnsson irti! -ep:n (2022). Yhtyeen toinen pitkäsoitto Tavanomaisen metsän päivänselvä tapaus julkaistaan ensi vuonna.

Singlen kannen upean kuvituksen on piirtänyt Anniina Kivistö.

Lisää luettavaa