Muusikoista kertovien elämäkertaelokuvien buumi ei osoita laantumisen merkkejä – myös Kiss puuhaa omaa rainaa alkuajoistaan

2.11.2019 20:33

Kissin pitkäaikainen manageri Doc McGhee paljastaa yhtyeen puuhaavan alkuajoistaan kertovaa elokuvaa. ”Se kertoo käytännössä yhtyeen perustamisesta ja siitä, miten kaikki tapahtui”, mies kertoi Ultimate Classic Rockin mukaan hiljattaisella Kiss Kruise -risteilyllä.

McGhee itse nähtiin valkokangasversiona Mötley Crüen The Dirt -elokuvassa, jota mies ei kuitenkaan arvosta erityisen korkealle. ”Se ei ole kovin syvällinen”, McGhee sanoo ja toteaa, että yhtye oli elokuvassa esitettyä tärkeämpi musiikille ja kulttuurille. Mies lisää, että työryhmä meni palkkaamaan Jackass-ohjaajan ”ja sen he myös saivat.”

Kiss ei ole elokuvan aiheena tai tarinan kannalta olennaisena tekijänä suinkaan mikään harvinaisuus. Vuonna 1999 ilmestyi Detroit Rock City -niminen raina, jonka juoni kietoutui yhtyeen 70-luvun konsertin ympärille. ”Teimme Detroit Rock Cityn, joka on mielestäni parempi elokuva kuin mitä monet mieltävät”, McGhee sanoo. ”Siitä on tullut ajan saatossa arvostetumpi kuin mitä se oli ilmestyessään. Mielestäni he pelasivat Kiss-kortin liian aikaisin. Mikäli joku sanoisi, että tässä olisi U2-elokuva, pitäisinpä U2:sta tai en, en välttämättä menisi katsomaan sitä, koska se olisi U2-elokuva. [Detroit Rock City] oli oikeasti aikuistumistarina.”

”Elämäkertaan, kuten Bohemian Rhapsody tai vastaavaan, on tärkeää löytää oikeat kumppanit, eikä mitään Jackass-tyyppejä”, mies lisää. ”Hankit jotain, joka on uskollinen sille, mitä Kiss on.”

Julkaisuaikataulua McGhee ei lähde sen tarkemmin tässä vaiheessa vielä erittelemään.

”Olemme nyt keskellä projektia ja luulen, että se voisi ilmestyä ennen ensi vuoden loppua”, mies toteaa, mutta lisää naurahtaen: ”Tai sitten se ei ilmesty. Se on ainoa leffa, jota harkitsemme.”

Lisää luettavaa