Muusikot muistavat edesmennyttä Uriah Heep -kosketinsoittajaa – ”Jaoimme yhdessä monia hienoja hetkiä”

Sosiaalinen media täyttyi Ken Hensleyn muistokirjoituksista.
6.11.2020 08:38

Uutisoimme eilen entisen Uriah Heep -urkurin ja monien hittien kirjoittajan Ken Hensleyn menehtyneen äkisti keskiviikkona. Suru-uutisen levittyä maailmalla useat rockmuusikot julkaisivat Hensleylle muistokirjoituksia sosiaalisessa mediassa.

”Emme ehkä aina olleet ylimpiä ystäviä, mutta jaoimme yhdessä monia hienoja hetkiä ja ne tulen muistamaan ikuisesti. Ken kirjoitti uskomattomia kappaleita bändissä ollessaan ja ne ovat osa sitä perintöä, joka on ikuisesti ihmisten sydämissä. Hänen kommunikaationsa sanojen ja melodian kautta kestää ajan hampaan kulutusta ja kun siihen yhdistetään nuo kappaleet eloon tuoneen bändin voima ja kemia, ylsimme sellaiseen suosioon, josta saatoimme vain uneksia”, kirjoittaa Uriah Heep -kitaristi Mick Box.

”Kiersimme Uriah Heepin kanssa 70-luvulla. Olimme innoissamme, että saimme jakaa lavan heidän kanssaan. Yhtye oli klassinen brittiläinen voimanpesä, jolla oli murhaavan hyviä kappaleita ja upeita harmonioita. Ken oli iso osa heidän menestystään ja todellinen rocktähti”, Kiss-nokkamies Paul Stanley muisteli Twitterissä.

”Uskomaton biisintekijä, kitaristi ja kosketinsoittaja sekä kaikkein tärkeintä kaunis ja kiltti ihminen. Musiikkisi elää ikuisesti”, Ken Hensleyn Blood on the Highway -sooloalbumillakin laulanu Glenn Hughes kirjoitti.

”Mitä helvettiä täällä tapahtuu? Valitettavasti joudun jatkuvasti tekemään tällaisia julkaisuja, mutta näitä traagisia uutisia ihailemistamme muusikoista vaan tulee ja tulee. Tuntuu jopa hieman ’turhalta’ yrittää kirjoittaa jotain Kenin kaltaisesta ihmisestä, koska tunsin hänet vain musiikin kautta. Ja millaista musiikkia se onkaan! Hän tulee aina olemaan yksi kaikkien aikojen suosikkilauluntekijöistäni”, kirjoittaa Opeth-nokkamies Mikael Åkerfeldt.

”En ole mikään suuri koskettimien fani, mutta rakastin Ken Hensleyn soittoa! Jos minulta kysytään, hän ja edesmennyt Jon Lord ovat ainoat todelliset metallikiipparistit”, toteaa puolestaan Dee Snider.

Lisää luettavaa