Mystinen juttu: 25 vuotta vanhasta Dinosaur Jr. -päristelystä tuli yhtäkkiä hitti Japanissa, eikä kukaan tunnu tietävän miksi

10.2.2019 17:38

Alternative-suuruus Dinosaur Jr:n vuonna 1994 julkaistun Without a Sound -albumin Over Your Shoulder -päätösraita on noussut yllätyshitiksi Japanissa. Erityisen huomionarvoiseksi tilanteesta tekee se, että kappaletta ei ole koskaan julkaistu singlenä, eikä biisi ole lähiaikoina pulpahtanut pinnalle televisiossa, elokuvissa tai meemeissä tavalla, joka selittäisi sen yhtäkkisen suosion. Siellä kappale kuitenkin vain kuitenkin komeilee paikallisen Hot 100 -listan sijalla 18 Ariana Granden ja Queenin kaltaisten nimien yläpuolella.

Billboard yritti selvittää mihin kappaleen yllättävä menestys oikein perustuu, siinä kuitenkaan onnistumatta. Tällä hetkellä se kenties uskottavin teoria on, että tuntematon lataaja – mahdollisesti aluelukitusta käyttäen – on ladannut kappaleen sisältävän videon Youtubeen, josta se on sitten päätynyt hittilistalle katsomiskertojen myötävaikutuksella.

Aikamoista.

Lisää luettavaa