Mystisesti 23 vuotta sitten kadonneen Manic Street Preachers -kitaristin tapauksesta uutta tietoa – perhe kertoo yllättävästä käänteestä

https://www.youtube.com/watch?v=AoCh4XOynGY

Rock-historian eittämättä kuuluisimpiin katoamisiin lukeutuvan Richey Edwardsin tapaus on saanut uuden käänteen 23 vuotta tapahtuneen jälkeen. Manic Street Preachers -kitaristi katosi 27-vuotiaana 1. helmikuuta 1995.

Mies kirjautui ulos Lontoon Embassy-hotellista läheltä Hyde Parkia ja myöhemmin hänen autonsa löytyi yli sadan kilometrin päässä Severn Bridge -sillan lähettyviltä. Koska miestä ei sen koommin enää löydetty, hänet julistettiin kuolleeksi vuonna 2008.

Nyt kitaristin perhe kertoo saaneensa tapauksen tiimoilta uutta, kaiken muuttavaa tietoa ITV:n haastattelussa. Asiasta kertoo Richeyn sisko Rachel Elias. ”Meille kerrottiin, että Richie ylitti sillan viittä vaille kolme iltapäivällä. Meillä on tietullin kuitti, jossa on sama aika. Niinpä uskoimme, että hänen hotellilta lähtönsä ja sillan ylityksen välillä meni kahdeksan tuntia”, Elias kertoo.

”Nyttemmin tavoitettuamme sillan maksukojun kellon suunnittelijan on käynyt ilmi, että kyseessä 24 tunnin kello. On aina ollut. Eli viisi vaille kolme iltapäivällä tarkoittikin kello 02.55 aamulla. Olimme siis pyytäneet ihmisiltä havaintoja tiettyinä päivänaikoina, mutta nyt ne ovatkin paljastuneet merkityksettömiksi.”

”Toivomme tämän johtavan uuteen tutkimukseen, sillä tämä elintärkeä uusi informaatio muuttaa kaiken ja kääntää aiemmat tutkimustulokset päälaelleen, jolloin juttu olisi nyt tutkittava uudelleen.”