Näin sujuu Erja Lyytiseltä Jimi Hendrixin bravuuri – ensinäytössä Crosstown Trafficin tulinen livetulkinta

15.8.2023 11:31

Soundin verkkosivuilla tulee nyt ensinäyttöön tuhti annos vahvaa kitaraosaamista. Bluesrock-maestro Erja Lyytinen nimittäin esittelee maailmalle oman versionsa Jimi Hendrixin vanhasta kunnon Crosstown Traffic -ikivihreästä. Alun perin tämä kappale tuotiin yleisön levysoittimiin vuonna 1968 Electric Ladyland -pitkäsoitolla, ja Lyytisen versio puolestaan julkaistaan 6. lokakuuta Diamonds on the Road -livelevyllä. Albumi on äänitetty Seinäjoella 11.3.2023.

“On vain yksi Jimi Hendrix, jota ei voi kopioida, joten tein mieluummin oman version tästä klassikkobiisistä. Toimme biisin 2020-luvulle lisäämällä siihen uusia elementtejä. Meidän versiomme on hiukan nopeampi kuin Jimin, ja soitan sen myös avoimessa C -vireessä slide-kitaralla, mikä tuo biisin aivan uuden lähestymistavan”, Lyytinen kertoo ja jatkaa:

“Biisiä on hauskaa soittaa livenä, se on energinen ja sen sanat ovat mahtavat. Niissä on paljon metaforia ja seksuaalisia viittauksia, jotka on piilotettu liikenneruuhkan kuvailuun, mikä puolestaan viittaa suhteen päättymiseen. Käytä lopun riffissä kazoota, kun taas Hendrix käytti kampaa ja sellofaania liikenteen äänien luomiseen.”

Katso kappaleen livevideo ylempää. Erja Lyytisen voi nähdä syksyn mittaan keikalla alla olevan aikataulun mukaisesti:
1.9. Kangasala, Kangasala-talo (loppuunmyyty)
2.9. Kuopio, Sawohouse Underground
3.9. Äänekoski, Painotalo
5.10. Joensuu, Kerubi
6.10. Mikkeli, Kulttuuritalo Tempo
7.10. Tampere, TTT-Klubi (loppuunmyyty)
12.10. Turku, Utopia Club
13.10. Kurikka, Kurikan kampus
14.10. Rauma, Kulttuurikuppila Brummi
17.10. Lohja, Laurentius-Sali
18.10. Helsinki, Tavastia-klubi
19.10. Kouvola, Pato Areena
20.10. Savonlinna, House Of Olaf
21.10. Iisalmi, Iisalmen kulttuurikeskus

Lisää luettavaa