Nami nami – Joan Jettillä oli varsin räväkkä tapa pitää limaiset miehet kurissa The Runaways -vuosinaan

15.3.2023 18:06

Joan Jett tunnetaan melkoisena asennetyyppinä, ja Classic Rock kertoo nyt anekdootin, joka vahvistaa tätä mielikuvaa entisestään. Brendan Mullenin toimittamassa Lexicon Devil -kirjassa (2002) nimittäin kerrotaan sellaista, että Jettillä oli tapana valmistaa aivan spesiaaleja mehujäitä nihkeiden mieslähentelijöiden varalle – nimittäin omasta pissastaan.

”Voi luoja, pissamehujäät (pissicles)! Teimme niitä kavereideni kanssa idioottien varalta. En muista, käytimmekö me niitä koskaan, mutta meillä oli aina niitä valmiina”, Jett muistelee kirjassa.

Samassa yhteydessä haastatellaan muutamaa muutakin kaveria, ja näillä on toisenlainen muistikuva tästä salaisen aseen käyttämisestä. Losangelesilainen taiteilija Jena Cardwell nimittäin kertoi kirjailijalle, että ”Joan oli kyllästynyt tyyppeihin, jotka tulivat hänen kämpilleen ja käyttäytyivät epäkohteliaasti yrittämällä iskeä häntä tai hänen kavereitaan. Hän käytti niitä [mehujäitä] ainakin kerran varsin hupaisin seurauksin.”

Runaways-basisti Jackie Fox puolestaan muisteli Mojo-lehden haastattelussa vuonna 2000 yhtä tällaista tapausta, kun erikoismehujäät kaivettiin esille. Herkku työnnettiin Foxin mukaan erään epätoivotun miesvieraan käteen Jettin asunnolla.

”Annoimme tyypille mehujään, jossa oli 10 prosenttia mehua ja 90 prosenttia pissaa. Polttelimme pilveä ja nuolimme kukin omia jätskejämme, kun se kaveri totesi: ’Tämä maistuu ihan paskalta’. Joan kuittasi silmää räpäyttämättä: ’Olet jäljillä…'”

Nami nami! Mahtaako mehujäille olla edelleen käyttöä, sitä ei tarina kerro. Joan Jett on joka tapauksessa edelleen aktiivisesti liikekannalla, seuraavat keikat näyttävät olevan aikataulussa huhtikuussa. Pohjois-Amerikasta ei Jett tosin poistu, mikä on sääli.

Lisää luettavaa