Natsikortti heiluu – Rockfestissä esiintyvän Disturbedin laulaja läksyttää Roger Watersia kovin sanankääntein

AOP

Disturbedin David Draiman on tunnetusti suorasanainen kaveri. Aikaisemmin mies kunnostautui SUURIN KIRJAIMIN kirjoitettujen Twitter-vuodatusten saralla, ja nykyään hän jakelee silloin tällöin tulikivenkatkuisia haastatteluja. Nyt sellainen julkaistiin Facebookissa Bring Disturbed to Israel -sivulla, missä Draiman lataa täyslaidallisen esimerkiksi Pink Floydin Roger Watersin niskaan. Videohaastattelun annista raportoi tekstimuodossa Blabbermouth.

Kiista kytkeytyy tietysti siihen, että Waters on ajanut taiteilijoiden joukossa innokkaasti Israel-boikottia. Watersin sekä palestiinalaisten oikeuksia ajavan BDS-järjestön mielestä Israelin Palestiina-politiikka on niin huutava vääryys, ettei maalle tulisi osoittaa tukea esiintymällä siellä. Boikottiliikkeessä ovat mukana myös muun muassa Brian Eno, Chuck D ja Suomen oma Aki Kaurismäki.

Juutalaissukuinen David Draiman on sen sijaan kaikkea muuta kuin boikotin kannalla. Tuoreessa haastattelussa hän syyttää Watersia suoraan juutalaisvihasta, ja heilahtaapa natsikorttikin komeasti esille.

”Eivät minkään maan asukkaat aina ole tyytyväisiä hallituksensa toimiin. En minä ainakaan ole, ok? Mutta tuen Israelia ja sen kansaa erittäin, erittäin vahvasti. Ja minusta on naurettavaa boikotoida mitään valtiota vain sen takia, mitä sen hallinto tekee. Niin ei saavuteta mitään”, Draiman sanoo.

”Eipä tuolla näy juuri Venäjä-boikotteja tai sellaisten maiden boikotteja, joissa homoseksuaaleja vainotaan. Ei Kiinaakaan boikotoida heidän muslimipolitiikkansa vuoksi. Vain Israel saa osakseen tällaista huomiota, ja taidamme kaikki arvata syyn siihen. Juutalaiset ovat edelleen aivan erityisen vihan kohteena ympäri maailmaa. Se on jatkunut jo vuosisatoja.”

”Meidän pitäisi rakentaa siltoja eri kansojen välille, ei murtaa niitä. Musiikki on erinomainen väline tähän. On typeryyttä, miten Waters natsikavereineen väittää, että heidän tapansa ajaa muutosta olisi se oikea. Siinä ei ole mitään järkeä. Se pohjautuu vain sellaisen kansan ja kulttuurin vihaamiselle, jota on epäoikeudenmukaisesti demonisoitu jo aikojen alusta asti.”

Voi vain kuvitella, mitä mieltä Mr. Waters on tästä natsileimasta – hän kun on puhunut aika jyrkästi fasismia vastaan jo Pink Floydin suuruusvuosista saakka. No, vastinetta odotellessa.