Neil Young kyllästyi toden teolla klassikkokappaleensa kuulemiseen Donald Trumpin poliittisissa tilaisuuksissa

7.11.2018 21:19

Neil Young kritisoi kovin sanoin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia Rockin’ in the Free World -klassikkonsa käytöstä. Mies pyysi alunperin vuonna 2015 tuolloisen presidenttiehdokkaan kampanjan lopettavan kappaleen soittamisen tilaisuuksissaan, ja pyyntöön suostuttiinkin mukisematta, mutta kipaleen käyttö ei suinkaan loppunut siihen. Tämäkös on saanut Youngin hiiltymään.

”Donald Trumpilla ei ole minun lupaani käyttää Rockin’ in the Free World -kappaletta tilaisuuksissaan”, Young kirjoittaa kotisivuillaan. ”Laillisesta näkökulmasta hänellä on oikeus käyttää sitä, mutta se on vastoin minun toiveitani. Tein asian täysin selväksi, kun hän soitti sitä julkistaessaan ehdokkuutensa. Pyysin häntä lopettamaan moisen tuolloin laajalti esillä olleella kieltokirjeellä.”

”Kaikesta huolimatta hän on päättänyt olla ottamatta pyyntöjäni kuuleviin korviinsa, aivan kuten hän on tehnyt kaikille niille amerikkalaisille äänille, jotka ovat pyytäneet häntä lopettamaan jatkuvan valehtelun, hänen harrastamansa pikkumaisen nimittelyn ja kiusaamisen, sekä vaarallisen, parjaavan ja vastenmielisen retoriikkansa.”

”Tämä mies ei edusta tuntemieni ja rakastamieni amerikkalaisten luonnetta”, Young päättää.

Lisää luettavaa