New York Dolls -nokkamiehestä tulossa dokumenttielokuva – Huippuohjaaja mukana projektissa

New York Dolls -nokkamies David Johansen vuonna 2009.
imago stock/AOP

Martin Scorsese ohjaa Showtime Documentary Filmsin tuotannon.

Showtime Documentary Films tuottaa uuden dokumenttielokuvan New York Dolls -laulaja David Johansenista. Dokumenttia tekemään on kiinnitetty legendaarinen huippuohjaaja Martin Scorsese.

”Olen tuntenut Johansenin jo vuosikymmenien ajan ja hänen musiikkinsa on toiminut koetinkivenä siitä asti, kun kuuntelin Dollsia Sudenpesä-elokuvaa (1973) tehdessäni”, Scorsese sanoo virallisessa tiedotteessa.

”Jo silloin ja vielä tänäkin päivänä Davidin musiikissa kiteytyy New York Cityn energia ja jännitys . Olen nähnyt hänen esiintyvän useita kertoja ja olen oppinut tuntemaan hänen musiikillisen inspiraationsa syvyyden. Kun näin hänen konserttinsa Café Carlylessa (jossa Johansen juhli vuoden alussa 70-vuotissyntymäpäiviään), tiesin, että minun täytyy tehdä hänestä elokuva, koska oli niin uskomatonta nähdä hänen hänen elämänsä ja musiikillisen lahjakkuutensa kaari niin intiimissä ympäristössä. Minulle se keikka oli täydellinen kiteytys siitä, miten valtaisa tunnelataus elävän musiikin kokeminen voi aiheuttaa.”

Dokumentin apulaisohjaajana toimii David Tedeschi, jonka kanssa Scorsese on työskennellyt aiemminkin muun muassa No Direction Home– ja Shine A Light -musiikkielokuvissa. Brian Gazer ja Ron Howard toimivat vastaavina tuottajina.