Nick Cave julkaisi koskettavan muistokirjoituksen Anita Lanelle – ”Hänen rakastamisensa oli sekä helppoa että pelottavaa”

29.4.2021 14:21

Uutisoimme aiemmin tänään, että laulaja-lauluntekijä Anita Lane nukkui pois 61-vuotiaana. Lane seurusteli aikoinaan Nick Caven kanssa ja oli mukana The Birthday Party- sekä The Bad Seeds -yhtyeiden toiminnassa toimien Caven muusana ja kirjoittaen yhtyeille myös sanoituksia. Lanen käsialaa ovat muun muassa kappaleiden A Dead Song, From Her To Eternity sekä Stranger Than Kindness tekstit.

Nick Cave on nyt julkaissut The Red Hand Files -sivustollaan, jota kautta laulaja vastailee faniensa erilaisiin kysymyksiin, koskettavan muistokirjoituksen Lanelle.

”Sitä kuvittelee tietävänsä, mitä on suru. Luulet selvittäneesi sen toimintamekanismit ja luulet olevasi vahvempi, viisaampi ja vastustuskykyisempi. Kuvittelet, ettei maailmassa ole enää mitään, mikä voisi satuttaa. Sitten Anita kuolee”, Cave kirjoittaa.

”Jokainen halusi työskennellä hänen kanssaan, mutta se oli kuin olisi yrittänyt kaapata salamaa pulloon. Mick Harvey (The Bad Seeds -kitaristi, joka tuotti Lanen sooloalbumit) onnistui ohjaamaan hänet äänitysstudioon, mutta nämä olivat vain murto-osa siitä, mitä hän oli. Hän oli meistä kaikista älykkäin ja lahjakkain, helposti.”

”Hän oli The Birthday Partyn aivot. Hän kirjoitti paljon kappaleita kuten From Her To Eternity, The World’s A Girl, Sugar In A Hurricane sekä Stranger Than Kindness, joka on oma suosikkini. Mutta hän oli jotain sitäkin enemmän.”

”Miten jokin niin valovoimainen saattoi kantaa niin paljon pimeyttä sisällään? Juoda giniä tuttipullosta. Halveksua muusan konseptia, mutta olla sellainen kaikille. Hän puhui lapsen äänellä ja oli paras ystäväni. Kun puhuimme puhelimessa kaksi kuukautta sitten hän tuntui kuin olisi ollut miljoonan mailin päässä. Hän rakasti lapsiaan enemmän kuin mitään muuta. He olivat hänen silmäteriään.”

”Hänen rakastamisensa oli sekä helppoa että pelottavaa. Hän jätti ison aukon”, Cave kirjoittaa.

Lisää luettavaa