Nick Cave liittyi siihen ”tolkun ihmisten” ryhmään, jota inhottavat ääripäät vasemmalla ja oikealla

Valerio Berdini / Shutterstock / AOP

Nick Cave havainnollistaa jälleen, ettei hän epäröi tuoda ajatuksiaan julki, vaikka ne olisivat kuinka tulenarkoja. Laulajan Red Hand Files -sivustolla fanit voivat kysyä laulajalta kaikenmoisia kysymyksiä mistä tahansa aiheista, ja uusimmassa viestinvaihdossa käsitellään Caven poliittista suuntausta.

Pitkän viestinsä aluksi Cave kuvailee tuotantoaan uskonnolliseksi, mutta samalla hän kertoo karsastavansa varsinaisia uskontoja. Samaan hengenvetoon artisti ilmoittaa, että kaikki ideologiat, jotka ilmoittavat edustavansa ainoaa ja oikeaa totuutta, saavat hänet tuntemaan olonsa epämukavaksi.

”Tämä koskee sekä useimpia uskontoja että ateismia, radikaalia kaksipuoluepolitiikkaa ja mitä tahansa ajattelutapaa, mukaan lukien niin kutsuttu woke-kulttuuri, joka haluaa tukahduttaa vastakkaiset mielipiteet”, Cave kirjoittaa.

”Huolimatta monista woke-aktivismin hyvistä aikomuksista sen nöyryyden puute sekä holhoava varmuus oikeassa olemisestaan tuntuvat minusta luotaantyöntäviltä.”

Cave jatkaa rinnastamalla Antifan ja äärioikeiston, jotka loputtoman kamppailunsa myötä ovat laulajan mielestä eräänlaisessa väkivaltaisessa avioliitossa keskenään. ”Se ei hyödytä ketään”, Cave kirjoittaa.

”Woke-ilmiö on kaikkine hyvine puolineen sokea pienimmillekään ajatukselle, että sen ajatusmaailma saattaa myöhemmin vaikuttaa yhtä vanhentuneelta ja harhaanjohtavalta kuin edellistenkin sukupolvien aatteet”, Cave kirjoittaa ja lyö lopuksi vielä sananvapauskortin pöytään.

Mielenkiintoista nähdä, miten tämä puheenvuoro vaikuttaa Caven fanikunnan asenteisiin. Useat miehen arvostajat kun kuulunevat nimenomaan tähän black lives matter -ilmiön jälkimainingeissa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikille vaativaan väestönryhmään.