Nick Cave vaihteeksi kritiikin kohteena – Roger Waters ja Thurston Moore vetoavat, että Cave muuttaisi kiertuesuunnitelmiaan

30.10.2017 15:11

Nick Cave on tottunut olemaan kriitikoiden ja kollegoidensa ihailun kohteena, mutta nyt on vaihteeksi toisenlainen ääni kellossa. Nihkeää palautetta alkoi tulla, kun Cave julkisti kiertuaikataulunsa – joka sisältää pari keikkaa marraskuussa Israelissa.

Monet rockmuusikot Roger Waters etunenässä ovat kritisoineet ja boikotoineet Israelia palestiinalaiskonfliktin vuoksi, ja nytkin Waters pyytää julkisesti Cavea muuttamaan suunnitelmiaan. Pink Floyd -tähden lisäksi samalla asialla ovat muun muassa Sonic Youth -sankari Thurston Moore, TV on the Radion Tunde Adebimpe ja ohjaaja-käsikirjoittaja Mike Leigh. Avoimen kirjeen voi lukea täältä.

”YK:n raportin mukaan Israel on muodostanut apartheid-hallinnon, joka dominoi palestiinalaisia. Dominoiminen tarkoittaa sitä, että palestiinalaisia kirjailijoita tuomitaan kotiarestiin, kirjafestivaaleja hajotetaan, muusikoita estetään matkustamasta, sosiaalista mediaa tarkkaillaan, mediakeskuksia hävitetään. Laittomat siirtokunnat jatkavat leviämistään”, kirjeessä lukee.

”Nämä ovat rikoksia. Mutta kun kokoluokkasi kansainväliset tähdet esiintyvät maassa palestiinalaisten vetoomuksista huolimatta, näihin rikoksiin syyllistyvä hallinto huomaa, ettei sen teoista koidu mitään seuraamuksia.”

”Älä mene sinne – älä niin kauan kuin apartheid on olemassa”, kirjeen lopussa pyydetään.

Kirjeen on allekirjoittanut kaikkiaan 24 taiteilijaa. Mielenkiintoista nähdä, miten Cave tähän reagoi, vai reagoiko mitenkään – ja mitä hänen julkisuuskuvalleen tapahtuu, jos kiertuebussi kulkee suunnitellusti.

Lisää luettavaa