Nightwish vuoden huilille kiertueen jälkeen, Floor Jansen teilaa huhut bändin skismoista

Nightwish kiertää parhaillaan Kiinaa ja Japania Endless Forms Most Beautiful -albumin maailmankiertueella. Aasian ja Venäjän jälkeen vuorossa on kesän festivaalit, joihin kuuluvat keikat Seinäjoen Provinssissa sekä Jämsän Himos Parkissa.

Kiertueen jälkeen yhtye vetäytyy ensimmäistä kertaa 20 vuoteen vuodeksi tauolle vetämään happea.

– Pieni tauko tulee tarpeeseen, käytti sen sitten vain akkujen lataamiseen tai sivuprojektien kanssa touhuamiseen. Jokaisella meistä kun on kaikennäköistä tässä ohessa. Tauko tekee hyvää bändille. Se on terveellisempää kuin vain painaa tukka putkella koko ajan ja palaa loppuun, laulaja Floor Jansen puhui tauosta AXS:n haastattelussa.

Helmikuun lopussa Michiganissa kuvatussa haastattelussa Jansen myös vakuuttaa, ettei tauko johdu millään tavalla yhtyeen keskinäisistä väleistä.

– Netissä kiertää taukoon liittyviä huhuja ja juoruja. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä bändin sisäisten juttujen kanssa. Pidämme tauon, koska haluamme ja voimme. Haluamme pitää meiningin freesinä. Ei sen kummempaa.

– Lisäksi meillä on jo paljonkin ideoita, mitä tauon jälkeen tuleman pitää. Toivottavasti ihmiset ovat pienen paussinkin jälkeen yhtä mielenkiinnolla seuraamassa, mitä kaikkea kattiloissamme oikein poriseekaan.

– Mutta tätä kiertuetta on vielä monta kuukautta jäljellä. On monia maita, joissa soittamista odotamme innolla. Joten ehdimme vielä ennen taukoakin pistämään sukat pyörimään jaloissa, Jansen nauraa.