Nightwishin uusi basisti on ilmeisesti jo valittu – Tuomas Holopainen kertoo, milloin nimi tulee julki

Tuomas Holopainen (Nightwish)
Sami Lommi

Marco Hietala vastasi alkuvuoden uutispommista, kun Nightwishin pitkäaikainen basisti ilmoitti siirtyvänsä syrjään yhtyeestä. Siitä lähtien on arvuuteltu, kuka Hietalan tilalle kiinnitetään. Vaatimukset ovat kovat, sillä uuden jäsenen täytyy olla paitsi osaava basisti myös taitava laulaja. Löytyykö tällainen kaveri Suomesta vai muualta maailmasta?

Blabbermouth uutisoi Breaking Absolutes -podcastin haastattelusta, jossa Tuomas Holopainen kommentoi aihetta. Holopaisen mukaan Nightwishin uusi basisti julkistetaan muutama tunti ennen toukokuun striimikeikkoja, jotka soitetaan 28.–29. toukokuuta. Siellä sitten nähdään, kuka bassoa pomputtelee.

Holopainen mainitsee myös, että Hietalan lähtö vaikuttaa Nightwishin tulevan kiertueen settilistaan. Jotkut kappaleet on rakennettu niin vahvasti Hietalan lauluäänen varaan, etteivät ne toimi ilman alkuperäistä tulkitsijaa. Tällainen on esimerkiksi Human. :II: Nature -albumin Endlessness.

”Sitä kappaletta meidän oli tarkoitus alkaa esittää livenä, mutta nyt niin ei tapahdu, koska se oli niin leimallisesti Marcon kappale”, Holopainen sanoo.

Nightwish käynnisti juuri myös kilpailun, josta voi napata katseluoikeuden toukokuun striimikeikkoihin. Mikäli aihe kiinnostaa, vieraile Facebookissa lukemassa skabasta lisää.