Niin se aika kiirii: Metallica-jälkikasvu suuntaa yhteiskiertueelle

16.4.2022 19:53

Niin se aika rientää ja maailma muttuu – vastahan parikymppiset Metallican jannut tekivät mainetekojaan Yhdysvaltain länsirannikolla.

Tässä suhteessa onkin ollut viime vuosina hurjaa havahtua siihen, että yhtyeen jäsenten jälkikasvu on kuin vaivihkaa saavuttanut, ja osin ohittanutkin iän, jossa isäpapat ottivat ensiaskeleitaan thrash metalin historian muovaamisessa. Mutta niin siinä on kuitenkin päässyt käymään, ja nyt Metallican laulaja-kitaristi James Hetfieldin rumpalipoika Castor Hetfieldin Bastardane-bändi sekä Metallica-basisti Robert Trujillon pojan Tye Trujillon vahvistama Ottto-trio ovat suuntaamassa yhdessä tien päälle.

Lähtölaukaus yhtyeiden Yhdysvaltain-kiertueelle tapahtuu Metallican tähdittämältä BottleRock 2022 -festivaalilta Napa Valleystä.

Vuonna 2019 perustetussa Bastardanessa soittaa Hetfieldin ohella laulaja-basisti Jake Dallas ja kitaristi Ethan Sirotzki.

Otttossa puolestaan vaikuttavat Trujillon lisäksi laulaja-kitaristi Bryan Noah Ferretti sekä rumpali Triko Chavez. Yhtye työstää parhaillaan seuraajaa vuonna 2020 julkaistulle nimikkodebyytilleen.

Myös rumpali Lars Ulrichin pojat Layne ja Myles seuraavat isänsä jalanjäljissä. Kaksikko muodostaa Taipei Houston -nimisen duon, joka on myös päässyt jo keikkailun makuun.

Lisää luettavaa