Nirvana pokkasi elämäntyöpalkinnon Grammy-esitapahtumassa – videokuvaa katsottavissa

5.2.2023 20:07

Nirvana pokkasi Recording Academyn myöntämän elämäntyöpalkinnon Grammy-juhlallisuuksia edeltävässä Special Merit Awards -tilaisuudessa Wilshire Ebell Theaterissa Los Angelesissa lauantai-iltana. Pystiä olivat vastaanottamassa Dave Grohl, Krist Novoselic sekä Pat Smear.

”Kurtia sanottiin välkyksi, ehkä vähän viisastelijaksi, ja hän sanoi ’teiniangstin olleen tuottoisaa’, mitä se olikin”, Novoselic totesi puheessaan. ”Hoidan fanipostia, vanhanaikaista kirjepostia, ja saan kirjeitä Nirvana-faneilta ympäri maailmaa… monilta nuorilta ihmisiltä. On kasvamassa uusi sukupolvi Nirvana-faneja ja olen siitä hyvin kiitollinen.”

Nirvana sai aktiiviuransa aikana kaikkiaan kuusi Grammy-ehdokkuutta, mutta voitti vain yhden (MTV Unplugged, paras alternative).

Special Merit Awards -tapahtumassa kunnioitettiin myös The Supremesia, Heartin Ann ja Nancy Wilsonia, joista vain jälkimmäinen oli paikalla, Nile Rodgersia, Slick Rickiä, Bobby McFerriniä, Ma Raineyä, Auto-Tunen kehittäjää Andy Hildebrandia ja muita.

Alla lyhyt videokooste tapahtumista.

Lisää luettavaa