Nita Strauss muistelee nuorena saamiaan huonoja neuvoja – paljasta pintaa olisi kuulemma pitänyt näkyä enemmän

5.1.2023 10:22

Alice Cooperin bändistä Demi Lovaton yhtyeeseen siirtynyt ja soolouraakin tekevä Nita Strauss ennätti hiljattain She’s with the Band -podcastin vieraaksi, ja kitarajumala innostui muistelemaan juttutuokion aikana hieman menneitä. Strauss kertoo, millaisin ohjein nuorta naismuusikkoa evästettiin uran alkumetreillä, ja kuinka ollakaan, ohjeet keskittyivät ihan johonkin muuhun kuin varsinaisiin soittohommiin. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

”Olin nuori kitaristi. Aloitin tämän uran tosi, tosi nuorena. Tein ensimmäisen kotimaan kiertueen 15-vuotiaana, ja jäin pois koulusta 17-vuotiaana tehdäkseni tätä kokoaikaisesti”, Strauss aloittaa.

”Silloin oli paljon ihmisiä, jotka halusivat kertoa, mitä minun pitäisi tehdä menestyäkseni. He saattoivat sanoa, että sinun täytyy näyttää enemmän paljasta pintaa. Tai että jos minulla on poikaystävä, sitä ei saa kertoa, koska yleisön täytyy ajatella minun olevan saatavilla. Kaikkea sellaista. Enkä tietenkään halunnut sellaista huomiota, vaan halusin tulla tunnetuksi kitaristina.”

Strauss kertookin lähteneensä aluksi puheiden usuttamana aivan päinvastaiseen suuntaan. Strauss alkoi pukeutua lavalla miesten kookkaisiin t-paitoihin ja isokokoisiin housuihin, ja hän alkoi esiintyä yhä raskaampien bändien kanssa. Toisaalta hän ei halunnut piilotella naiseuttaan, joten imagon rakentaminen oli eräänlaista jaakobinpainia.

”Ajattelin, etten tahdo olla mikään kuuma mimmi vaan nimenomaan kitaristi. Mutta sekään ei aivan päde minuun”, Strauss sanoo.

”Ajatukseni menivät edestakaisin, että minun pitää ryhtyä seksisymboliksi ja että ei, minun ei tarvitse tulla tunnetuksi sellaisesta, minun täytyy olla vakavasti otettava muusikko. Mutta todellisuus on, etten sovi oikein kumpaankaan noista muoteista. (…) Vasta kun hyväksyin sen, millainen ihminen oikeasti olen, aloin saavuttaa menestystä.”

”Toivoisin, että voisin palata ajassa taaksepäin ja kertoa nuoremmalle itselleni: ’Älä yritä väkisin sopia mihinkään rooleihin, mitä ihmiset tyrkyttävät, ja ole vain oma itsesi.'”

Lisää luettavaa