No huh! HIM-vinyyli vaihtoi suositussa verkkokaupassa omistajaa todella kovaan hintaan

HIM vuosimallia 2005.
Ullstein Bild / All Over Press

HIM-harvinaisuuksista pulitetaan melkoisia summia.

Maailman suurin äänilevytietokanta ja käytettyjen levyjen verkkokauppa Discogs on julkistanut listan kalleimmista kesäkuun aikana sivuston kautta myydyistä levyistä. Top kolmeenkymmeneen mahtuu niin kiven alla olevia levybokseja ja pienen painoksen jazz-harvinaisuuksia kuin myös yksi varsinkin suomalaisittain mielenkiintoinen julkaisu, josta pulitettiin todella mykistävä summa.

Listan sijalla 21. komeilee nimittäin harvinainen vinyylipainos HIM-yhtyeen vuoden 2005 Dark Light -levystä, joka vaihtoi Discogsissa omistajaa hämmästyttävään 2 039,80 dollarin eli reilun 2 000 euron hintaan. Huh huh!

Vaikka Dark Lightin 2 000 euron hintalappu tuntuukin kovalta, on siitä silti vielä matkaa listan kärkiviisikkoon. Listan kärjestä löytyvästä Röyksoppin Melody A.M. -vinyylistä pulitettiin nimittäin reilut 5 800 dollaria. Hintalappuun vaikuttavat toki se, että kyseistä vinyylipainosta on tehty vain 100 kappaletta ja sen kansi on kuuluisan katutaiteilja Banksyn käsialaa. Viidenneksi kallein levy, John Heartsman And Circlesin Music Of My Heart -vinyyli vaihtoi sekin omistajaa 3 000 dollarilla.

Dark Light on HIMin viides albumi ja ensimmäinen, jonka bändi levytti Amerikassa Sire Recordsille. Muun muassa Rip Out The Wings of a Butterfly-, Killing Loneliness– ja Under The Rose -hitit sisältänyt levy debytoi Yhdysvalloissa virallisen albumilistan sijalla 18 ja sitä myytiin Pohjois-Amerikassa ensimmäisellä viikolla lähes 50 000 kappaletta. Kultalevyraja ylittyi syyskuussa 2006 eli noin vuosi levyn julkaisun jälkeen. Kotimaassa levy sai kuitenkin hieman nihkeämmän vastaanoton ja se jäi myynnillisesti edeltäjiensä jalkoihin.