No nyt! Pertti Kurikan Nimipäivät avaa yhdistetyn taidegallerian ja sekotavarakaupan Helsinkiin – avajaisia vietetään tietenkin Pertin päivänä

Pertti Kurikka, Kari Aalto ja Sami Helle.

Vuonna 2016 pillit pussiin laittanut punkyhtye Pertti Kurikan Nimipäivät avaa uuden outsider-taiteen gallerian ja sekotavarakaupan Helsingin Vallilassa.

Pertin valinta -kaupan tuotevalikoimasta löytyy niin outsider-taiteilijoiden tekemiä taideteoksia, valokuvia, käsitöitä, äänitteitä että kirjoja. Levytarjonnan osalta valikoimat koostuvat PKN:n oman Hikinauhat-levymerkin julkaisuista, Trost Recordsin ja Cien Fuegosin free jazzista, Superior Viaductin ja Light in the Atticin uusintajulkaisuista (mm. Devo, The Fall, Alice & John Coltrane, Suicide), Svart Recordsin uusista levyistä ja uusintapainoksista sekä useiden muiden levy-yhtiöiden uusintajulkaisuista, joihin lukeutuu muun muassa Albert Aylerin, Ornette Colemanin, Otis Reddingin, The Crampsin, Odettna, Misfitsin, Sun Ran, MC5:n sekä Kalle Salosen tuotantoa.

Pertin valinnan avajaisia vietetään Pertin päivänä 24.4.2018 klo 12–18. Avajaisviikolla tiedossa on taiteilijatapaamisia, performanssiesityksiä sekä mahdollisuus ostaa Kalevi Helvetin, Kenneth Rasmussenin ja Markku Tolosen taideteoksia. Tarjolla on myöskin Pekka Elomaan, Pertti Kurikan, Niila Suorannan ja Kalle Pajamaan valokuvia sekä Matti Rauhaniemen rautalangasta väännettyjä aforismeja.

Galleria- ja myymälätoiminan lisäksi Pertin valinta -galleria järjestää myös taidetyöpajoja, toteuttaa erilaisia projekteja ja välittää suomalaisten outsider-taiteilijoiden työtä kansainväliselle yleisölle.

Pertin valinta löytyy osoitteesta Aleksis Kiven katu 48, Helsinki ja se on avoinna ke–pe klo 12.00–18.00 sekä la klo 10.00-14.00.

Lisätietoja kaupasta ja avajaisohjelman löydät Facebookista.