Nobel-voittaja Bob Dylan harkitsi oman komediasarjansa aloittamista, mutta TV-pomon kohtalokas sekoilu sai legendan muuttamaan mieltään

Bob Dylan on ehtinyt paikkaan jos toiseen uransa aikana. Folk-legenda melkein päätyi 1990-luvulla kirjoittamaan omaa TV-komediaansa televisiojätti HBO:lle – ainakin jos Larry Charlesia on uskominen.

Käsikirjoittajana, tuottajana ja ohjaajana tunnettu Larry Charles kertoi Dylanin suunnitelmista television valloittamiseksi You Made It Weird -podcastissa. Muun muassa Seinfeldin tuottajana ja Borat-elokuvan ohjaajana tunnetuksi nousseen Charlesin mukaan Dylanin ohjelma oli jo saanut hyväksynnän HBO:lta, mutta kaikki kaatui televisiopomon kohtalokkaaseen virheeseen.

Comic Book Resources -sivuston kirjaamassa podcastissa Charles kertoo, että Dylan viettää suuren osan ajastaan loppumattomalla kiertueellaan katsoen televisiota. Erityisesti Jerry Lewisin slapstick-komediat ovat Dylanin mieleen ja muusikkolegenda päätti 1990-luvulla haluavansa tehdä oman slapstick-komediansa Lewisin tyyliin, Larry Charles väittää.

 

Dylan otti yhteyttä Charlesiin ja esitteli hänelle laatikollisen kirjoittamaansa dialogia, hahmojen nimiä ja juoni-ideoita, joita hän oli työstänyt hotellihuoneissa ympäri maapallon. Charles kertoi muusikolle, että voisi auttaa rakentamaan sitcom-sarjan (tilannekomedia) näistä aineksista ja tarjota sitä HBO-kanavalle, jolla Charlesin ohjaama Larry Davidin tähdittämä Jäitä hattuun oli vastikään aloittanut.

Charles kertoo, että parivaljakko sopi tapaamisen HBO:n toimitusjohtajan kanssa ja televisiojätin johtaja oli Dylan-fanina enemmän kuin iloinen tavatessaan sankarinsa. Homma meni kuitenkin puihin, kun toimitusjohtaja päätti esitellä toimistonsa seinältä löytyviä lippuja alkuperäiseltä Woodstock-festivaalilta. Dylan ei kuitenkaan soittanut ensimmäisessä Woodstockissa, vaan vasta toisella kerralla, kun festivaali järjestettiin, Charles huomauttaa.

Dylan loukkaantui toimitusjohtajan sekaannuksesta niin pahasti, että päätti jättää koko tapaamisen sikseen. Laulajalegendan tylystä käytöksestä huolimatta HBO olisi halunnut toteuttaa sarjan, Larry Charles väittää podcastissa. Dylan kuitenkin oli kyllästynyt koko ajatukseen ja päättänyt olla tekemättä komediasarjaa.

Charles jatkoi kuitenkin yhteistyötä Dylanin kanssa ja parivaljakko kirjoitti yhdessä elokuvan Masked and Anonymous, jonka pääroolissa nähdään Dylan itse. Ironista kyllä: Dylan esittää elokuvassa uransa suvantovaiheessa olevaa laulajaa.

Kuuntele podcast täältä. Tarina Dylanin seikkailuista televisiomaailmassa alkaa noin tunnin ja 26 minuutin vaiheilla.