Nousevan brittibändin jäseniä syytetään seksuaalisesta ahdistelusta, ainakin yksi keikka peruttu – Nothing But Thieves vastaa syytöksiin

"Haluamme teidän tietävän, että kiistämme kaikki vääryydet, joista meitä valheellisesti syytetään."

Nothing But Thieves

Viime kesänä Ilosaarirockissa esiintyneen, hyvässä nousukiidossa olevan brittiläisen Nothing But Thieves -yhtyeen jäseniä kohtaan on esitetty vakavia syytöksiä fanien seksuaalisesta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä.

Sosiaalisessa mediassa alkuviikosta levinneet syytökset ovat jo nyt vaikuttaneet konkreettisesti: yhtyeen oli tarkoitus esiintyä NME-lehden isännöimässä konsertissa torstaina 16. marraskuuta, mutta lehti tiedottaa peruneensa tapahtuman. Lisäksi yhtyeen lämmittelijänä parhaillaan käynnissä olevalla Ison-Britannian-kiertueella toiminut kanadalainen July Talk on jättäytynyt pois syytöksistä kuultuaan.

Nothing But Thieves on nyt julkaissut kannanottonsa, jossa se tyrmää kaikki bändiä ja sen jäseniä kohtaan tehdyt syytökset sataprosenttisesti.

”Haluamme aivan ensimmäiseksi sanoa, että ahdistelun ja hyväksikäytön uhrit saavat meidän täyden tukemme ja kunnioitamme heidän rohkeuttaan tulla julkisuuteen. Kuluva viikko on ollut yksi uramme vaikeimpia. Julkisissa kanavissa valheellisten syytösten kohteeksi joutuminen ja se, miten muut ihmiset uskovat niihin varauksetta, satuttaa. Se satuttaa meitä yksilöinä ja bändinä, satuttaa vanhempiamme, tyttöystäviämme ja ystäviämme, bisneskumppaneitamme, kollegoitamme, fanejamme ja ennen kaikkea se satuttaa niitä uhreja, jotka puhuvat totta”, yhtye kirjoittaa.

”Tällainen demonisointi ja vihan kohteeksi joutuminen täysin ilman syytä on äärimmäisen järkyttävää. Meitä neuvottiin olemaan kommentoimatta näitä perättömiä syytöksiä ja antamatta niille huomiota, mutta tämä tapaus on ollut niin rasittava ja vahingoittava, ettemme voi enää seurata hiljaa vierestä. Haluamme teidän tietävän, että kiistämme kaikki vääryydet, joista meitä valheellisesti syytetään.”

”Kunnioitamme naisia emmekä voisi koskaan kohdella heitä sillä tavalla, mistä meitä nyt syytetään. Pyydämme syvästi anteeksi kaikilta niiltä, joita nämä syytökset ovat järkyttäneet ja vakuutamme, että mikään niistä ei pidä paikkaansa.”