Nu metalin pioneerina pidetyn Kornin nokkamies karsastaa koko genreä – ”Siihen kuuluu paljon huonoa musiikkia”

https://youtu.be/A5nO5TqUHiA

Jonathan Davis ei pidä Kornia ylipäänsäkään metallibändinä.

Korn-yhtyeen vuoden 1994 debyyttiä pidetään yhtenä merkittävimpänä yksittäisenä tekijänä, joka synnytti 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa suositun nu metaliksi nimetyn genren. Korn-nokkamies Jonathan Davis toteaa tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa aluksi vihanneensa syvästi nu metal -lokerointia sen huonon maineen vuoksi, joka laulajan mukaan oli ihan ansaittu.

”Kun puhutaan nu metalista, ajattelen macho-uhoa, sellaista rokahtavaa räppiä… En tiedä. Siihen kuuluu paljon huonoa musiikkia. Oli muutamia mahtavia bändejä, mutta myös todella paljon surkeita. Ennen [Kornin lokeroiminen nu metaliksi] vitutti, mutta enää en välitä. Kutsukaa meitä miksi haluatte, ihan sama”, Davis toteaa.

Davis sanoo, ettei pidä Kornia ylipäänsäkään metalliyhtyeenä, jollaisiksi Davis mieltää enemmänkin Judas Priestin ja Iron Maidenin kaltaiset bändit. Yhtyeen sekoitus raskaita, alavireisiä riffejä, funkrytmejä, hiphop-elementtejä ja rankkoja lyriikoita oli promoottoreille kinkkinen pulma ja siksi bändi ikään kuin ajautui hevipiireihin.

”Me emme olleet metallibändi, mutta siihen kasaan meitä yritettiin työntää. Meidät laitettiin mukaan kaikenlaisille kiertueille. Me lämmittelimme muun muassa Pennywiseä, No Doubtia ja KMFDM:ää. Mutta metalliyhteisö otti meidät vastaan, mikä oli hienoa, koska me teimme kuitenkin omaa juttuamme. Yhtäkkiä kaiken maailman kopiobändejä alkoi ilmaantua ja siitä syntyi nu metal -liike.”

Korn julkaisee 13. syyskuuta uuden The Nothing -pitkäsoiton. Kyseessä on bändin 13. pitkäsoitto.