Nummirock ei anna periksi – metallifestivaalia vietetään tänä vuonna virtuaalisesti

Children of Bodom Nummirockissa vuonna 2016.

Festarikesä meni tyystin pieleen, mutta vielä riittää taistelutahtoa kotimaisilla tapahtumajärjestäjillä. Nummirock tiedottaa, että tapahtuman henkilökunta kutsuu yleisön juhlimaan 17.–20.6. festaritunnelmissa pandemiasta huolimatta – virtuaalisesti.

”Pandemian tyhjäämä festarikalenteri oli niin surullinen näky, että oli pakko toimia. Tästä syystä Nummirock toimitetaan tänä vuonna teille kotiin atk:n kautta ilmaisena livestriiminä Nummirockin Facebook- ja Youtube-kanavilla”, festivaalin tiedotteessa kerrotaan. Tämä tarkoittaa, että livestriimissä häröillään neljän päivän ajan krapulabingon, rockjoogan ja muun Nummirockista tutun ohjelman merkeissä.

Virtuaalifestivaali välitetään kotikatsomoihin Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä toteutettavana monikameratuotantona. Lisäksi Nummirockin leirintäalueelta lähetetään 24h Zoom-lähetystä. Järjestäjät kannustavat yleisöä mukaan toimintaan ja kehittämään omat olohuoneleirit kotikaranteeneihin.

”Pyydämme, että kunnioitatte meidän toivomusta pysyä tällä kertaa kotona, poissa festarialueelta, ja annatte meille mahdollisuuden luoda nummitunnelman teitä varten. Älä tule meille, me tullaan teille”, tiedotteessa ilmoitetaan. Ensi vuoden liputkin ovat jo myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä hintaan 138,50 euroa – jospa silloin voitaisiin festaroida vähän autenttisemmin.