Nuori tubettajaporukka teki absurdin videon Salaliitolle – Suuri sotku nyt Soundin ensinäytössä

Salaliitto julkaisee uuden kappaleen musiikkivideon kera. Videota tähdittää nuori Savu Silakat! -tubettajaporukka. Kappaleen lyriikka syntyi Wilco-laulajan oppien pohjalta.
10.11.2022 13:34

Kunnianhimoista tupla-albumia valmisteleva Salaliitto julkaisee huomenna kappaleen Suuri sotku. Kappale ja siihen tehty musiikkivideo ovat jo nyt Soundin ensinäytössä, katso teos yläpuolelta. Absurdeja toimintakohtauksia tarjoilevan videon on toteuttanut nuori tubettajaporukka Savu silakat!

— Olin lukenut Jeff Tweedyn How to Write One Song -kirjaa ja päättänyt kokeilla tekstin tekemistä kirjan vinkkien pohjalta. Poimin uutisista sattumanvaraisia verbejä ja substantiiveja, joita sitten yhdistelin satunnaisesti toisiinsa. Tämä tapahtui ennen Ukrainan sotaa, mutta tuntuu ettei sota-aiheista sanastoa pääse valitettavasti koskaan pakoon. Ihmisten halusta hävittää, sotkea ja tuhota ei kai koskaan päästä eroon, kitaristi-laulaja Ossi Alisaari taustoittaa kappaleen syntyä.

Kappaleessa on myös ruotsiksi laulettu katkelma.

— Ruotsinkielisen osuuden pohjana oli alun perin letkautus Kari Kyrösepän elokuvasta V.Y. Vihdoinkin yhdessä. Kovina Bob Hund -faneina käänsimme Tommi Rantamäen kanssa jutun ruotsiksi, jottei varkaus paljastuisi, Alisaari kertoo.

Savu silakat! -ryhmä päätyi mukaan bändin fanituksen kautta.

— Innostuimme jokin aika sitten Savu silakat! -tubettajaporukan tekemisistä ja saimme heidät tekemään biisiin musavideon. He pitivät ajatuksesta niin paljon, että video oli jo miltei valmis ennen kuin he olivat kuulleet nuottiakaan itse kappaleesta! Videon abstrakti kerronta ja kuvalliset innovaatiot antavat biisille aivan uudenlaista kulmaa, Alisaari hehkuttaa.

Muihin Savu silakat! -ryhmän tuotoksiin pääset tutustumaan tästä. Ei voi kuin suositella!

Salaliiton seuraavasta tupla-lp:stä on tulossa bändin levytysuran kunnianhimoisin kokonaisuus, jossa biisien pituudet vaihtelevat muutamasta minuutista kymmeneen. Suuri sotku edustaa tulevan levyn reippaampaa ja helpommin lähestyttävää puolta, tiedotteessa kerrotaan.

Salaliitto (Kuva: Kari Kautto)

 

Lisää luettavaa