Nykymaailman teema on kaikki kaikkia vastaan – kuuntele uusi, raivokas Terveet Kädet -single Purkutuomio

14.12.2022 12:07

Muutaman vuoden takaiset tiedot hardcore-legenda Terveiden Käsien lopettamisesta olivat vahvasti liioiteltuja. Yhtye on tehnyt joitakin keikkoja viime vuosien aikana, ja ensi maaliskuussa on luvassa uusi studioalbumi Kaikki kaikkia vastaan. Ensimmäinen single Purkutuomio on nyt julkaistu, kuuntele Soundin sivuilla ensisoittoon tuleva biisi ylempää!

– Nauhoitettiin levy viime kesänä, ja mukana on sävellyksiä niin Ilarilta (kitara), Leneltä (basso) kuin Sampaltakin (rummut). Materiaali on vaihtelevaa, ja levyltä löytyy perinteisiä nopeita TK-ralleja, hevimpää kamaa ja melkein kaikkea siltä väliltä, kertoo laulaja Läjä Äijälä..

– Levyn nimi Kaikki kaikkia vastaan kertoo aika hyvin, miten synkissä tunnelmissa sanoituksia on väännetty. Esimerkiksi Venäjän hyökkäyssota oli jo alkanut, kun tekstejä kirjoitettiin. Lisäksi rakas kissani kuoli viime kesänä, eikä se ainakaan nostanut omia fiiliksiä.

Purkutuomion kirjoittanut kitaristi Ilari Kinnunen puolestaan kertoo seuraavaa.

– Kappaleesta löytyy havainnointia ihmisen loppuun palamisesta tämän kaiken kaaoksen keskellä. Nöyrästi paahdat hommia täysillä, ja vaikka tiedostat, että oot aivan loppu, niin jatkat kuitenkin kunnes… Oulussa kiihtyvä vanhojen kerrostalojen purkaminen ja tilalle uusien rakentaminen yhdistyi em. mielikuviin, ja sanoitukset syntyivät sitten siltä pohjalta. Toisin sanoen: samalla tavalla kun pala palalta betonia jyrsitään, niin samalla tavalla riutuu ihminen. Lisättäköön vielä, että meidän treenikämppä, jossa uusi levykin on laitettu kasaan, sai äskettäin purkutuomion!

– Biisi itsessään syntyi viimeisimpien joukossa. Ideana oli tehdä jotain hieman hevimpää ja riffittelyt lähti sitten siltä pohjalta.

Ensi vuonna on toki luvassa myös keikkoja.
.
– Soitetaan Suomessa ja muualla. Näillä näkymin lähdetään esimerkiksi Brasiliaan huhtikuussa Rattuksen kanssa.

Brasiliasta puheen ollen: sikäläinen hc/metallipioneeri Ratos de Porão julkaisi äskettäin Isentön Päunokü -ep:n. Se on melkoinen kunnianosoitus suomalaisyhtyeelle.
.
– En ole vielä kuullut levyä, mutta kyseessä on heidän versionsa TK:n Ääretön joulu -julkaisusta (1982). Kansi on niin sanotusti yksi yhteen, ja Ratos de Porão vetää kaikki biisit portugaliksi!
.
Teksti: Timo Isoaho

Lisää luettavaa