”Nyt voit vain painaa nappia ja rikastua nopeasti” – Iggy Pop arvostelee kovin sanoin musiikkiteollisuuden nykytilaa

21.5.2016 17:56

Punk-ikoni Iggy Pop vieraili Cannesin elokuvajuhlilla kuluvan viikon torstaina promotoidakseen Jim Jarmuschin ohjaamaa Gimme Danger -Stooges-dokumenttielokuvaa. Ekskursionsa aikana Pop osallistui filmin pressitilaisuuteen, jossa mies laukoi Rolling Stonen mukaan hieman valikoituja mielipiteitään paitsi maailman menosta, myös huumeista ja musiikin nykytilasta.

– Asiat ovat menneet liian hektisiksi. Olen nähnyt elinaikanani järvien ja jokien muuttuvan kelvottomiksi, kunnes et enää pysty juomaan niistä suoraan ja lopulta kun et voi enää juoda samaa vettä hanastakaan, päädyt maksamaan siitä. Kaikesta on tullut bisnestä. Jos kaikki vain voisivat hieman vittu rauhoittua, niin se olisi todella jees. Nykyään joka suunnasta tunkee todella intesiivistä stimulaatiota.

The Guardian raportoi miehen avanneen myös hieman ajatuksiaan musiikkiteollisuuden nykytilasta.

– Digitaalinen aikakausi on tehnyt rahankeruusta niin kovin tehokasta. Kun me aloitimme bändimme kanssa, emme tienneet julkaisutoiminnasta mitään. Nyt voit vain painaa nappia ja rikastua nopeasti.

Iggyn mukaan musiikin digitalisoituminen vie siltä kyvyn välittää aitoja ja raakoja fiiliksiä kuulijoilleen: ”Tulee mieleen, että voisinko vain kuolla pois?”

Huumehista mies puolestaan puhui seuraavanlaisesti:

– En käytä enää huumeita. Kaikkien pitäisi vain lopettaa sen paskan kanssa puljaaminen. Minulle parasta on laadukas viini, mutta hippaheinä on useimmille ihan ok.

Että sellaista tällä kertaa.

Lisää luettavaa