Nythän kävi niin hassusti, että Myspace pyyhki jäljettömiin sellaiset 50 miljoonaa biisiä

Alex E. Proimos / Wikimedia Commons

Voi rähmä, sanoisi Spede Pasanen varmaan tähän asiaan. Myspace, tuo 2000-luvun alkukymmenyksen suurin musiikkipalvelu, jossa kaikilla itseään kunnioittavilla bändeillä oli oma artistisivu, on ilmeisesti hävittänyt jäljettömiin kaikki vuosina 2003–15 sivustolle ladatut kappaleet. Ja niitähän oli sellaiset 50 miljoonaa biisiä. Asiasta kertoo Consequence of Sound.

Aihetta on käsitelty muun muassa Redditissä. Keskustelupalstalla julkaistiin Myspacen edustajan lähettämä sähköposti, jossa kerrotaan, että sivuston vanha data korruptoitui palvelimen vaihdoksen yhteydessä, eikä tietoja ole enää mahdollista palauttaa. Hupsista!

Ja niinhän se tosiaan näyttää olevan, ettei esimerkiksi verkkotuottajan muinaisen bändin Myspace-sivuilta kuulu enää pihaustakaan. Sinne meni. Myspace-sotku ei varmasti naurata niitä, joilla oli palvelussa sellaista musiikkia, mitä ei ole tallennettuna missään muualla, mutta ei tämän mittakaavan kömmähdykselle voi olla virnuilematta. Olkoon tämä myös muistutuksena siitä, miten vähän nykymaailmasta jäisi ihmeteltävää tuleville sukupolville, mikäli nykypäivän tietojättien data sattuisi syystä tai toisesta katoamaan.