”Olemme äänittäneet jo puoli levyllistä uutta materiaalia” – Tom Morello välittää hyviä uutisia

Prophets Of Rage, Provinssi 2018

Lisää Prophets Of Ragea on tuloillaan.

Tom Morello on kiireinen mies. Sen lisäksi, että hän julkaisi hiljattain soololevyn The Atlas Underground ja lähtee sen myötä myös luonnollisesti kiertueelle, on hänen sekä muista entisistä Rage Against The Machine -jäsenistä ja Public Enemyn sekä Cypress Hillin muusikoista koostuva Prophets Of Rage työstänyt seuraajaa vuonna 2017 julkaistulle debyyttialbumille.

”Olemme äänittäneet jo puoli levyllistä materiaalia ja kunhan pääsen kotiin, luomme kunnollisen suunnitelman jatkolle”, Morello kertoo tuoreessa Relixin haastattelussa.

Morellon tekemiset ovat aina vahvasti kantaaottavia, varsinkin Prophets Of Ragessa, eikä lähes 30 vuotta musiikin parissa ole saanut kitaristin sisäistä aktivistia väsymään. Morello kertoo salaisuuden piilevän siinä, että tiedostaa, miten maailma muuttuu.

”Martin Luther Kingiä lainatakseni, historian kaari kääntyy kohti oikeudenmukaisuutta. Kaari on pitkä ja joskus se taipuu vastakkaiseen suuntaan, mutta asiat muuttuvat ainoastaan sillä, että muutamme niitä. Voit joko istua hiljaa sivussa ja antaa muiden paskiaisten ajaa koko planeetan ojaan tai sitten teet asialle jotain”, Morello tuumaa.

”Tämän jutun lukijalla ei ole yhtään sen enempää tai vähempää voimia, rohkeutta, luovuutta tai älyä kuin kenelläkään muulla, joka on aikojen saatossa muuttanut historian kulkua. Äänestysoikeus on hieno asia, mutta muutos ei synny presidenttien tai korkeimman oikeuden viisaudesta. Se syntyy ihmisistä, jotka nousevat ylös ja vaativat muutosta omana aikanaan, omassa paikassaan.”