”Olemme kuin uusi bändi” – Billy Gibbons kertoo, millaista on jatkaa ZZ Topissa ilman Dusty Hilliä

ZZ Top nykymuodossaan. Vasemmalta oikealle: Elwood Francis, Frank Beard, Billy Gibbons.
Brandon Nagy / Shutterstock / All Over Press

"Kun näen Frank Beardin hymyilevän ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, tiedän, että nyt on tapahtumassa jotain hyvää", kitaristi Gibbons sanoo.

Legendaarisen ZZ Topin pitkäaikainen basisti Dusty Hill menehtyi viime vuoden heinäkuussa. Kitaristi Billy Gibbons ja rumpali Frank Beard ovat Hillin toiveesta jatkaneet bändin toimintaa kitarateknikosta basistin paikalle hypänneen Elwood Francisin kanssa.

Gibbons kertoo tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa käyneensä Beardin kanssa pitkän keskustelun bändin tulevaisuuden suhteen Hillin kuoltua. Lopulta kaksikko päätti kunnioittaa Hillin toivomusta eikä päätöstä ole Gibbonsin mukaan tarvinnut katua.

”Se oli paitsi yllättävä todellisuus, joka iski vasten kasvoja, mutta samalla mahdollisuus istua alas ja puhua vakavia herra Beardin kanssa. Tulimme molemmat siihen tulokseen, että kunnioittaaksemme bändin perintöä oli parempi koota itsemme ja jatkaa kuin heittää pyyhe kehään”, Gibbons toteaa.

”Onhan se melkoinen muutos, että Elwood on mukana pitämässä palloa pyörimässä. Hän on tuonut mukanaan paljon innostusta. Kun näen Frank Beardin hymyilevän ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, tiedän, että nyt on tapahtumassa jotain hyvää.”

”Elwoodin taustat ovat punk rockissa, joten olimme uteliaita näkemään, miten sellaisesta maailmasta tuleva istuu ZZ Topin maailmaan. Mutta täytyy sanoa, että Elwoodin läsnäolo on tuonut raakaa energiaa, joka on itse asiassa piristysruiske bändille. Voisi jopa ajatella, että olemme kuin uusi bändi. Se on todella viihdyttävää, täytyy sanoa.”