”Olen täysin tyrmistynyt” – Muusikkokollegat Brian Wilsonista Mike Portnoyhin surevat menehtynyttä Yes-rumpalia

28.5.2022 16:19

Brittiläisessä progelegenda Yesissä vuodesta 1972 soittanut rumpali Alan White menehtyi toissapäivänä. Muusikon poismeno on saanut kollegat esittämään surunvalitteluja ja kunnianosoituksia sosiaalisessa mediassa.

”Surukseni kuulin Alan Whiten menehtyneen. Hän oli miellyttävä persoona ja loistava rumpali. Ajatukseni ovat hänen vaimonsa Gigin ja Yes-jäsenistön luona”, kirjoittaa entinen Genesis-kitaristi Steve Hackett.

”Olen täysin tyrmistynyt herättyäni ja kuultuani Alan Whiten poismenosta. Hänen soittonsa viimeiseltä 50 vuodelta on vaikuttanut minuun valtavasti, ja minulla on ollut kunnia viettää paljon aikaa hänen kanssaan. Osanottoni hänen vaimolleen Gigille, perheelleen ja koko Yes-leirille”, entinen Dream Theater -rumpali Mike Portnoy kommentoi.

”Ajattelen rumpali Alan Whiteä, joka menehtyi eilen. Alan soitti progressiivista rockia soittavassa Yes-yhtyeessä ja oli mukana John Lennonin Imaginella, lukemattomien muiden levytysten ohella”, kirjoittaa puolestaan Brian Wilson.

Yes soittaa kesällä Close To The Edge -levyn juhlakiertueen, ja yhtyeen on määrä esiintyä ensi vuonna myös Suomessa. Yhtye on ilmoittanut omistavansa kiertueen Whitelle.

Alla valikoituja päivityksiä.

Lisää luettavaa