”Olin aluksi hieman kauhuissani” – Emppu Suhosen Alppila-video vei artistin vaikeaan paikkaan

17.11.2023 13:43

Soundissa tulee nyt ensinäyttöön Emppu Suhosen Alppila-biisiin kuvattu video. Alppila on uusin single elokuussa julkaistulta Herätä Helsingin yö -sooloalbumilta. Kappaleen videon on ohjannut Vin Valentino.

Emppu kertoo, että videon kuvaukset pakottivat hänet voittamaan pelkonsa. Laulaja joutui kirjaimellisesti syviin vesiin.

”Olin aluksi hieman kauhuissani, koska en varsinaisesti osaa sukeltaa ja pinnan alla iskee äkkiä paniikki. Kokeilin kerran laitesukellusta, mutta jouduin keskeyttämään, koska pinnan alla tuli paniikki. Uimaankin opettelin kunnolla vasta aikuisena. Tykkään kyllä käydä meressä pulahtamassa, mutta on aika eri asia pidättää hengitystä pitkiä aikoja, sukeltaa vaatteet päällä ja yrittää esiintyä samalla”, Emppu kertoo ja jatkaa:

”Otin kuitenkin haasteen vastaan ja kävin ennen kuvauksia harjoittelemassa sukeltamista ja hengityksen pidättämistä. Harjoittelu ei sujunut omasta mielestäni mitenkään erityisen hyvin ja veden alla oleminen jännitti edelleen todella paljon, mutta rec-nappulalla on ihmeellinen voima. Kun alettiin lopulta kuvata, yllätin itseni ja pystyin heittäytymään biisin tunteeseen ja sitä kautta olemaan melkein rennosti pinnan alla. Kuvauspäivä oli pitkä ja palelin tuntikausia vuoroin altaassa ja vuoroin altaanreunalla märissä vaatteissa, mutta kaikki oli vaivan arvoista! Mitäpä sitä ei taiteen eteen tekisi.”

Mitä Alppila-biisiin tulee, kappale on yksi Empun omia suosikkeja uudelta levyltä. ”Historian pisimpään marraskuuhun” sijoittuva Alppila on lohtulaulu niihin hetkiin, kun maailma kaatuu niskaan.

”Elämä ei ole aina valoisaa. Jos mielentilan lisäksi myös vuodenaika on synkkä ja pimeä, voi olo tuntua paikoin aika lohduttomalta. Silloin pitäisi keskittyä vaan hengittämään, yrittää selviytyä yhdestä päivästä kerrallaan ja pyytää apua. Kirjoitin Alppilan juuri sellaisessa elämäntilanteessa, tavallaan lohtulauluksi itselleni. Muistutukseksi, että kaikesta voi selvitä. Tuntuu tärkeältä, että nyt tää biisi auttaa muita ihmisiä vastaavissa kamppailuissa”, Emppu kertoo.

Lisää luettavaa