Olipa nerokas rajanylitys Pohjois-Amerikassa – Tähän pystyy vain suomalainen grindcore-suuruus!

Grindcore-pioneeri Rotten Sound nousee suhteellisen pitkästä aikaa suomalaisille keikkalavoille, kun yhtye kiertää brittilegenda Napalm Deathin kanssa neljän keikan verran. Rundi starttaa tänään Helsingin Nosturista, ja seuraavina iltoina ovat vuorossa Tampereen Klubi, Jyväskylän Lutakko ja Seinäjoen Rytmikorjaamo. Luvassa on luonnollisesti niin kovan luokan myllytystä, ettei tätä hommaa kannata missata.

Otetaanpa tähän kuitenkin eräs vanhempi tarina Rotten Soundin maailmasta. Sen vuoksi meidän täytyy palata menneisiin aikoihin, ja eräälle rapakon takaiselle rundille. Rotten Soundissa vielä tuolloin vaikuttanut rumpumaestro Kai Hahto kertoo seuraavaa:

– Olimme jenkkikiertueella ja meidän oli sitten tarkoitus esiintyä Meksikon Tijuanassa. Oli viikonloppu ja silloinhan amerikkalaiset reissaavat sankoin joukoin Meksikoon juopottelemaan, kun ikärajat ja hinnat ovat rajan siellä puolen vähän… joustavampia.

– No, tilanne oli joka tapauksessa se, että raja-asemalla oli tolkuttomasti autoja ja jonotusaika vaikutti olevan useita tunteja… Mutta eipä hätää! Jätimme oman kiertueautomme USA:n puolelle, otimme vain välttämättömät soittokamat kantoon, vilautimme passeja ja marssimme rajan yli kävellen. Sitten Meksikon puolella nappasimme lennosta jonkun tilataksin ja ajoimme sillä Tijuanan-keikkapaikalle, joka oli siinä rajan lähellä, kertoo Hahto.

– Vedimme illalla jonkun paikallisen black metal -bändin kamoilla, ja aikamoiset kamat ne olivatkin. Kitara- ja bassovahvarit olivat ehkä 10-wattiset ja rummut olivat ihan kattila- ja pahvilaatikko-osastoa. No, paiskattiin silti toki keikka, eipä siinä mitään.

– Iltaman jälkeen otimme taas kamat kantoon ja palasimme pirssillä USA:n rajalle. Taksikuski yritti kyllä ensin kusettaa suomalaisia ajeluttamalla meitä ympäri Tijuanaa, mutta aika pian huomautimme, että ”ajahan tuohon suuntaan, sillä se raja on siellä”. Siitä sitten taas kävellen USA:han ja kiertue jatkui jenkkien puolella!