”Otan torkut tuossa sohvalla, tehkää se levy sillä aikaa” – Näinkin on Suomessa tehty raskaita mainetekoja

Vaasalainen grindcore-jyrä Rotten Sound ei juuri hidastele musiikissaan, mutta eipä ole varsinaisesti hidasteltu levyjen tekemisessäkään (ainakaan takavuosina).

Otetaanpa tähtäimeen vuonna 1995 ilmestynyt ep Psychotic Veterinarian. Kymmenestä sävelteoksesta koostuva pikkulevy kellottaa vajaat viisitoista minuuttia ja herran jestas sentään… Vaikka tässä vuosien mittaan on kuultu vähän kaikenlaista niin kyllähän tästä ep:stä löytyy sellaista täysin pidättelemätöntä raivoa ja rytyytystä, että oksat pois. Ihan kaikki v***n oksat.

Vaikka Napalm Death, Carcass ja kumppanit olivat aikoinaan samantyyppisen keitoksen äärellä niin kyllähän Psychotic Veterinarian kestää ”heittämällä” vertailun aikalaisiinsa. Miksiköhän levytys jäi Suomessa hyvinkin vähälle huomiolle aikoinaan?

Rumpali Kai Hahto kertoo levyn tekemisestä tarinan, joka ei ainakaan vähennä sen viehättävyyttä.

– Oltiin deathmetal-yhtye Vomituritionin studiosessioissa Kemin legendaarisella Tico-Tico -studiolla. Meillä oli uusia Rotten Sound -biisejäkin ja studiovelho Ahti Kortelainen tuumasi suunnilleen siihen tyyliin, että minäpä pistän kelanauhurin pyörimään ja otan tuossa sohvalla torkut. Että tehkää se Rotten Soundin lätyskä sillä aikaa.

– No, mehän tehtiin. Soitettiin Psychotic Veterinarian livenä ykkösellä purkkiin, lauluja myöten. Periaatteessa tehtiin myös niin sanotut Peitsamot, sillä levyn kuunteleminen kestää kauemmin kuin sen nauhoittaminen. Biisien väleihin nimittäin pistettiin erilaisia ääniefektejä ja sen vuoksi ep:n kuuntelemiseen uppoaa enemmän aikaa kuin sen purkittamiseen.

Kuuntele Psychotic Veterinarian –ep täällä.