Olli Lindholm sooloilee, Yö parasta viihdettä

28.6.2010 15:06

2000-luvulla jo yli puoli miljoonaa levyä myyneen Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm julkaisee sooloalbumin syksyllä.

– Kuuntelin Irwinin "vakavampaa tuotantoa" ja mietin itsekseni, miten hienoja lauluja Irwin ja Vexi Salmi ovat tehneet. Ajattelin samalla tehdä levyllisen tulkintoja tästä Irwinin vakavammasta puolesta. Puhuin asiasta Jussi Hakuliselle, joka sitten kysyi, että miksi et samalla tekisi levyllistä kappaleita Vexi Salmen teksteistä. Se tuntuikin vielä paremmalta idealta. Soitin siis Vexille syksyllä 2008 ja puhuimme asiasta. Hän innostui ja toimitti minulle noin 50 lyriikkaa, Lindholm kuvailee.

Musiikkipuoli koostuu lainakappaleista ja uusista sävellyksistä. Lindholm on ollut säveltämässä kolmea biisiä ja yhdestä kappaleesta vastaa myös Negativen Jonne Aaron. Ensimmäinen single on nimeltään Kiviset kadut, joka on käännös Elton Johnin Goodbye Yellow Brick Road -biisistä.

Lindholmin soololevy julkaistaan 8.9.

Iskelmäradion kuuntelijat ovat myös äänestäneet Yön Rakkaus on lumivalkoinen -hitin 2000-luvun parhaaksi kappaleeksi. Yö pääsi kymmenen sakkiin myös vuoden 2009 parhaalla iskelmällä Kiitos ja kunnia. Top sata -listalle Yö sai peräti yhdeksän kappaletta. Samaan määrään ylsi myös Lauri Tähkä & Elonkerjuu.

www.likaisetlegendat.com

Lisää luettavaa