”On aika muistuttaa, että meitä naisista pitäviä heteromiehiä on yhä olemassa” – Kauko Röyhkä sanoo uuden singlensä olevan protestilaulu

"Tiedän, ettemme ole muodikkaita kuten homot ja transseksuaalit (kaikki kunnia heille, ymmärrän että meitä on moneksi)"
25.7.2018 12:09

Kauko Röyhkä julkaisee The Boots -yhtyeen kanssa toisen yhteisen pitkäsoiton Maantie 14. syyskuuta. Levyltä on tänään julkaistu virallisesti sen ensimmäinen biisinäyte Seksikäs nainen.

Monesti suorapuheisilla Facebook-kirjoituksillaan kohauttanut ja keskustelua herättänyt Röyhkä on tänään avautunut kappaleen tekstistä ja kertoo sen olevan protestilaulu, joka on syntynyt median ja netin kirjoitteluja ja keskustelua sivusta seuraamalla.

”Minusta on tuntunut, että on aika muistuttaa, että meitä naisista pitäviä heteromiehiä on yhä olemassa. Tiedän, ettemme ole muodikkaita kuten homot ja transseksuaalit (kaikki kunnia heille, ymmärrän että meitä on moneksi) ja joukkomme kutistuu koko ajan samalla kun syntyvyys Suomessa laskee. Nyt monet alkavat olla miesoletettuja ja naisoletettuja, eli ilmeisesti he eivät enää itsekään tiedä kumpaa sukupuolta ovat”, Röyhkä kirjoittaa ja jatkaa:

”Mutta minä olen aina tiennyt olevani heteromies (kirjoitan pienellä, en halua pöyhkeillä), jopa silloin kaukaisina aikoina, kun minua haukuttiin homoksi Oulun kaduilla. Silloin puolustin erilaisuuttani vetämällä ratsastussaappaat jalkaan ja hakkaamalla keikalla urpoja ratsupiiskalla. Nyt puolustan erilaisuuttani tai samanlaisuuttani tekemällä tämän vaatimattoman biisin.”

Sillä lailla. Kappaleen voit kuunnella täältä.

Lisää luettavaa