Onko hevi paskimmillaankin parasta? Tätä voi pohtia Take On Me -kasarihitin metalliversion parissa

https://youtu.be/z2XwK0NSCS8

Norjalaisen A-ha-yhtyeen Take On Me on pesunkestävä kasariklassikko, pophitti oikein muotovalioimmasta päästä. Se tarttuu kerrasta päähän, sen falsettilaulut herättävät kunnioitusta sukupolvesta toiseen ja se kuulostaa vuonna 2019 ihan yhtä freesiltä kuin ilmestyessään vuonna 1984. Sanakirjassa voisi ihan hyvin olla ”syntikkapop”-merkinnän kohdalla vaikkapa kuvakaappaus tämän kappaleen maineikkaasta musiikkivideosta.

Nyt koomikko Brian Posehn lahjoittaa pahaa-aavistamattomalle yleisölle oman tulkintansa tästä ikivihreästä – äärimetalliseen muotoon puettuna versiona. Bassorummut jytisevät, kitarat surisevat ja heleä falsetti on korvattu huutolaululla. Tulitukea Posehn saa Testamentin Chuck Billyltä, Exoduksen Steve Souzalta sekä edesmenneeltä Huntress-laulajalta Jill Janusilta. Kuuntele ylempää.

Huumorimielessä tehty versio on osa Grandpa Metal -albumia, jolle Posehn on saanut kaverikseen melkoisen kavalkadin metalliväkeä: Corey Taylor, Scott Ian, Johan Hegg, Gary Holt ja Kim Thayil ovat kaikki tavalla tai toisella mukana. Mikäli tämän sortin lystinpito kiinnostaa, lue aiheesta lisää esimerkiksi Consequence of Soundista.