”Otin happoa neljän ihmisen edestä” – Black Sabbath -basisti muistelee elämänsä pahinta huumetrippiä

Geezer Butler Helsingin Kaisaniemessä vuonna 2016.

Black Sabbath -basisti Geezer Butler vastaili hiljattain Metal Hammer kysymyksiin mitä moninaisemmista aiheista, kuten onko hän esimerkiksi kokeillut vegaanisia nakkipiirakoita ja koska hän on viimeksi itkenyt.

Kenties mielenkiintoisin tarina nousi kuitenkin esiin, kun hieman kaikennäköistä tavaraa uransa ja elämänsä aikana kitusiinsa vetäneeltä basistilta tiedusteltiin tämän pahinta huumetrippiä.

”Luultavasti se, kun otin ensimmäistä kertaa happoa”, Butler muistelee. ”Siinä oli itse asiassa tarpeeksi neljälle ihmiselle, mutta en tiennyt sitä, ja meillä oli keikka seuraavana päivänä. Luulin olevani luuranko. Menin pakuun ja kaikki ihmettelivät, että ’Mikä sinua oikein vaivaa?’ Sanoin: ’Ettekö te näe? Olen luuranko!’ Ajelimme sitten siinä kun viereemme ilmestyi puisto ja vaikka millä mitalla kukkasia. Luulin kukkasten yrittävän tunkeutua pakuun. Menin lavalle ja luulin sen olevan veneessä ja yleisö muodostui aalloista. Se oli karmeaa. Katsoin kuinka käteni soittivat biisejä, mutta en tuntenut yhteyttä kehooni. Pelottavaa.”

Butler vaikuttaa tätä nykyä superyhtyeeksikin tituleeratussa Deadland Ritual -orkesterissa entisten Guns N’ Roses- ja Billy Idol -muusikoiden kanssa. Basisti itse ei superyhtye-nimityksestä juurikaan perusta, mutta minne saakka hän näkee projektin kantavan?

”Arkkuun varmaankin! En tiedä”, Butler toteaa. ”Olen ikäni puolesta jo siinä luokassa, että minun tulee ottaa jokainen päivä ja keikka kerrallaan.”